banner
Spor

Azmi ile milli atıcı oldu

aksaray”da yaşayan tayyar sinankılı, altı yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucunda sağ kolunu kaybetti. azimle ve eşinin desteği ile atıcılık sporuna başlayan sinankılı, milli takıma seçildi aksaray”da 6 yıl önce İŞkur..

Azmi ile milli atıcı oldu
banner

aksaray”da yaşayan tayyar sinankılı, altı yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucunda sağ kolunu kaybetti. azimle ve eşinin desteği ile atıcılık sporuna başlayan sinankılı, milli takıma seçildi
aksaray”da 6 yıl önce İŞkur düzenlediği engellilere yönelik bir etkinliğine katılan tayyar sinankılı,  milli sporcu erhan coşkuner ile tanışıp atıcılık sporuna başladı.
yenipınar köyünden 6 yıl boyunca eşi ile birlikte idmanlara aksatmadan gelen sinankılı, mili takıma seçilmenin gururunu yaşadığını söyledi. geçirdiği bir kaza sonucunda sağ kolunu kaybettiğini ifade eden sinankılı, ” ben 6 yaşındayken, rüzgârdan dolayı yüksek gerilim hattı elektrik telleri yere düştü. bende bilmeden bıçak ile tele dokundum ve kolum yandı. o dönemde hastanedekiler sağlam damar bulamayınca kolumu kesmek zorunda kalmışlar” şeklinde konuştu.

‘eŞİm, benİm saĞ kolum oldu”
spora başlama serüvenini anlatan tayyar sinankılı şöyle konuştu: “İŞkur bize iş imkânı sağlamak amacıyla bilgisayar destekli bir programda çizim kursu vermişti. milli sporcumuz erhan coşkuner”de kursta silah çizdiğimi gördükten sonra beni atıcılık sporu ile tanıştırdı. benimde tüfeklere karşı bir ilgim vardı.  böylelikle çalışmalara başladım. yenipınar köyü, merkeze 35 kilometre uzaklıkta. eşimle birlikte minibüs ile gelip gidiyorduk. bazen de arkadaşlarım getiriyordu. 5 yıl boyunca bu şekilde köye gidip geldim ama bu sporu bırakmadım. İnatla bu işi yapacağım dedim. en sonunda bu yıl köyden şehre taşındım. bu süreçte en büyük destekçim eşim oldu. hatta o benim sağ kolum oldu da diyebilirim. hem silah atışlarımda hem de hayatımda bana yardımcı oluyor. buraya beraber gelip 2 saat boyunca çalışıyoruz.”
milli sporcu sinankılı, 2021 yılında gerçekleşen tokyo olimpiyatlarına aksaray”dan dört sporcu ile birlikte gittiğini kaydetti. tüm dünyaya hem türkiye”yi hem de aksaray”ı tanıttıklarını dile getiren sinankılı, “kota almayı başararak tokyo olimpiyatlarında şehrimizi tanıttık. milli takım forması giyebilmek çok büyük bir gururdu” dedi.
sinankılı, yüzde 60 engelli raporu aldığını ve bu yüzdenin artık hafif kusur sayıldığı gerekçesi ile engelli maaşının kesildiğini söyleyerek, “kendim 600 tl, eşim ise bana baktığı için bin 800 tl bakım ücreti alıyordu. hayatımızı bir şekilde idare ettiriyorduk. fakat şimdi bu iki maaşımızda kesildi. Şu anda aile olarak zor durumdayız. valimizden bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

eŞİmİn mİllİ takimda olmasi  bİzlerİ gururlandiriyor”
eşi emine sinankılı ise “eşime yardımcı olmak için buraya geliyorum. spor kıyafetin giydiriyor, tüfeğini getiriyor, mermilerini de tek tek yerleştiriyorum. eşimin milli takıma seçilmesi bizlere çok mutlu etti. İnşallah orada başarılı olur ve bizde bu emeklerimizin karşılığını alırız” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası