banner
Gündem

Bağ bozumu festivali pekmeze olan ilgiyi artırdı

aksaray belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen bağ bozumu ve uçurtma festivalinin yankıları devam ediyor. bağbozumu festivali sonrası pekmeze olan ilginin arttığını belirten karkın köyü muhtarı orhan keser: “başkanımıza festival için..

Bağ bozumu festivali pekmeze olan ilgiyi artırdı
banner
aksaray belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen bağ bozumu ve uçurtma festivalinin yankıları devam ediyor.
bağbozumu festivali sonrası pekmeze olan ilginin arttığını belirten karkın köyü muhtarı orhan keser: “başkanımıza festival için teşekkür ediyoruz. festival sonrası il dışından ve şehir içinden çok sayıda vatandaş arayarak pekmez talebinde bulundu. Şuan hummalı bir şekilde pekmez kaynatıyoruz. Özellikle ankara”dan arayıp pekmez isteyenler oldu. Şuan köyümüzde tüm ocaklarda pekmez kaynatıyoruz. karkın pekmezi marka olma yolunda büyük mesafe kat etti. burada en büyük pay tabi ki aksaray belediye başkanı evren dinçer”in. bu işi daha profesyonel yapmak için çalışmalarımız devam edecek. bizim pekmezimiz koronanın da ilacı. Özellikle kış aylarında insan vücudu için önemli bir besin kaynağı" dedi.
bağlardan toplanan üzümlerin yaklaşık 2 günlük zahmetli yolculuğu sonunda sofralarımıza gelen şifa kaynağı pekmez”in mayalanması için hasandağı eteklerinde bulunan topraklar kullanılıyor. pekmez yapım usulleri yaklaşık bin yıldır aynı gelenek ve göreneklerle devam ediyor. yıl boyunca bakımı yapılan bağlar susuz yetişiyor ve ekstra bir zirai ilaç kullanılmıyor. aksaray genelinde 14 bin  dekar alanda bağ üreticiliği yapılırken yılda yaklaşık bin ton pekmez üretiliyor. (haber bülteni)
banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası