banner
Gündem

‘Batının sanat anlayışı, bizi bize anlatmaya yetmez’

  akademisyen ve Şair prof. dr. nurullah genç, toplumun kendi meselelerine kendi değerlerinden bakamadığını ve bu nedenle kendi sanat anlayışını ortaya koymada yetersiz kaldığını söyledi.   akademisyen ve Şair prof…

‘Batının sanat anlayışı, bizi bize anlatmaya yetmez’
banner

 
akademisyen ve Şair prof. dr. nurullah genç, toplumun kendi meselelerine kendi değerlerinden bakamadığını ve bu nedenle kendi sanat anlayışını ortaya koymada yetersiz kaldığını söyledi.
 
akademisyen ve Şair prof. dr. nurullah genç, toplumun kendi meselelerine kendi değerlerinden bakamadığını ve bu nedenle kendi sanat anlayışını ortaya koymada yetersiz kaldığını söyledi.
 
aksaray Üniversitesi (asÜ) değerler eğitimi uygulama ve araştırma merkezi tarafından düzenlenen “değerler Üzerine söyleşiler” programının dördüncüsünde, prof. dr. nurullah genç “sanat ve hayat” konulu bir sunum yaptı. sabire yazıcı fen edebiyat fakültesi konferans salonu”ndaki etkinlikte konuşan genç, toprak medeniyeti sanat anlayışıyla, ateş medeniyeti sanat anlayışını mukayese etmede sorunlar olduğunu belirtti. konuyla alakalı merhum sosyolog erol güngör”ün bir tespitini paylaşan genç, “erol hoca bir sohbetinde, ‘karlofça antlaşmasından sonra geriye giden osmanlı ve geriye giden millet, ‘biz neden yeniliyoruz?” diye bir aşağılık kompleksi yaşamaya başladı. kendilerine bakamadılar; ilimde, fende, teknikte geri kaldıklarını anlayamadılar. meselenin izahını saldırganda aradılar, ‘demek ki saldırgan güçlü biz zayıfız ve bu nedenle yeniliyoruz” diye düşündüler. böyle düşünüce de saldırgana hayranlık duymaya başladılar. Özellikle de birinci dünya savaşı”ndan sonra bizim ülkenin insanları, kendilerine kendilerinden başka düşman bulamaz oldular” demişti. bu tespit son derece önemlidir. bizim, kendi meselelerimizi izah ederken başvuru kaynağı ve doğrudan odak noktası şeklinde aldığımız batı zihniyeti ve batı dünyasının sanat anlayışı, bizi bize izah etmeye yetmez. bunu bir türlü kavrayamadık. kendi değerlerimizden bakmayınca, kendi sanat anlayışımızı ortaya koymada da yetersiz kalıyoruz” dedi.
 
akademisyenlerin ve öğrencilerin takip ettiği konferansta prof. nurullah genç, önümüzdeki aylar içerisinde yeni şiir kitabının yayında olacağını belirtti. etkinliğin sonunda kısa bir açıklama yapan asÜ değerler eğitimi uygulama ve araştırma merkezi müdürü doç. dr. zübeyir ovacık, katılımından dolayı prof. genç”e teşekkür etti. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası