banner
Esnaf

Bayram öncesi ikinci el araç satışları düştü

Kurban Bayramı öncesi oto pazarında satışlar geçen yıla oranla yüzde elli oranında düştü. Pazarda araç sayısının çok olduğu fakat alım satımın az olduğu gözlemlendi. İkinci el piyasasının son iki haftadır..

Bayram öncesi ikinci el araç satışları düştü
banner

Kurban Bayramı öncesi oto pazarında satışlar geçen yıla oranla yüzde elli oranında düştü. Pazarda araç sayısının çok olduğu fakat alım satımın az olduğu gözlemlendi.

İkinci el piyasasının son iki haftadır durgun olduğunu ifade eden galerici Osman Doygun, “Şu anda araç temininde sıkıntı yaşıyoruz. Olan araçlarda çok pahalı. Normalde bayram öncesi işlerimiz çok yoğun olurdu. Eski bayramları arıyoruz artık. Artan akaryakıt zamları sonrası vatandaşlarımız küçük motorlu ekonomik araçlara yöneldi. Fiyatları ise 120 bin liradan başlayıp 500 bin liraya kadar çıkıyor. Bunun yanında yakıttan tasarruf etmek isteyenler LPG araçlara yöneldi” dedi.

‘FİYAT ARTIŞLARINA YETİŞEMİYORUZ’

Araç fiyatlarının sürekli yükseldiğini belirten Doygun, “Bugün 310 bin liraya aldığımız aracı 320 bin liraya satıyoruz. Tekrar aynı model otomobili 330 bin liraya alıp, 340 bin liraya satmaya çalışıyoruz. Fiyatların yükselmesi hem vatandaşları hem de esnafları ciddi oranda ekonomik olarak zorluyor. Esnaflar olarak bizde zor durumdayız. Önceden dükkânımızın önünde 15 araç varken, bu rakam şimdi 6-7’ye düştü. Otomobil piyasası 6 ayda yüze yüz değer kazanırken talep ise alım gücünden dolayı yarı yarıya düştü. Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi 15 araç satarken, bu yıl rakamlar yarı yarıya düştü” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası