banner
Gündem

Bayzan, “kitapkulübümüz” üyeleri ile bir araya geldi

bayzan: “allah kimileyin bir kapıyı kapayabilir sana. kapanan kapı hayalin de olabilir. ama allah aslında sana başka açık kapıları göstermek için kapatıyordur. hayallerimizin önündeki kapılar bir türlü açılmıyorsa orada durup..

Bayzan, “kitapkulübümüz”  üyeleri ile bir araya geldi
banner

bayzan: “allah kimileyin bir kapıyı kapayabilir sana. kapanan kapı hayalin de olabilir. ama allah aslında sana başka açık kapıları göstermek için kapatıyordur. hayallerimizin önündeki kapılar bir türlü açılmıyorsa orada durup ağıt yakmanın, ömür çürütmenin bir anlamı yoktur” “terapistin sufi olursa” ve ‘akli karışık: bil kendi kadrini” kitaplarının yazarı ali rıza bayzan aksaray”da “kitapkulübümüz” üyeleri ile bir araya geldi. ağaçlı”da gerçekleştirilen organizasyonda bayzan, kitap kulübü üyelerinin kitaplarla ilgili sorularını yanıtladı.
kulübün kurucusu aksaray Üniversitesi (asÜ) dr. Öğretim Üyesi elif hasret kumcu, düzenli olarak devam ettirdikleri kitap okuma etkinliklerinde tüm üyelerin son olarak mutasavvıf yazar ali rıza bayzan”ın kaleme aldığı ‘terapistin sufi olursa” ve ‘akli karışık: bil kendi kadrini” kitaplarını okuduğunu belirtti.
kitapları değerlendirmek üzere ali rıza bayzan”ı aksaray”a davet ettiklerini söyleyen kumcu, üyelerin kitapla ilgili akıllarına takılanları sorma imkanı bulduğunu söyledi.  
söyleşi tadında soru cevaplarla devam eden kitap kulübü toplantısında bayzan kitapları yazma serüvenini anlattı. zaman zaman kitapların içeriğinden de örnekler veren bayzan; “hayallerimiz bize aittir, kırılgan olmaları bu yüzdendir.  umut ise allah”ın rahmetinden bir parçadır ve allah”ın rahmeti sonsuzdur.  allah kimileyin bir kapıyı kapayabilir sana. kapanan kapı hayalin de olabilir. ama allah aslında sana başka açık kapıları göstermek için kapatıyordur. hayallerimizin önündeki kapılar bir türlü açılmıyorsa orada durup ağıt yakmanın, ömür çürütmenin bir anlamı yoktur. umut, önümüzdeki kapılar kapandığında allah”ın bize açık tuttuğu başka kapılar olduğuna inanıp aramaya başlamaktır.  bu durum tam da nasreddin hoca”nın türbesindeki espriye benzer. kapısı kilitlidir ama kapı dışında her tarafı açıktır” dedi.
psikoterapist dr. Öğretim Üyesi didem küt”ün de katıldığı etkinlik keyifli saatler yaşanmasına neden oldu.
etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan kumcu; “sürekli olarak belirlediğimiz kitapları okuyarak üyelerimizle bir araya gelip değerlendirmeler yapıyoruz. düzenlediğimiz bu etkinlikle direk kitabın yazarı ile değerlendirmelerde bulunmak istedik. yazarımız ali rıza bayzan”da bizleri kıramayarak davetimize katıldı. Üyelerimizle birlikte ‘terapistin sufi olursa” ve ‘akli karışık: bil kendi kadrini” kitaplarını değerli tasarruf yazarlarından bayzan ile değerlendirdik. çok verimli bir organizasyon oldu” dedi. 
asÜ”de ‘narsİzm, melankolİ
ve aŞk” konulu konferans
“kitapkulübümüz”  topluluğunun daveti ile aksaray”a gelen mutasavvıf yazar ali rıza bayzan ve psikoterapist dr. Öğretim Üyesi didem küt aksaray Üniversitesi öğrencileri ile de konferansta buluştu.
asÜ İktisadi ve İdari bilimler konferans salonu”nda gerçekleştirilen ‘narsizm, melankoli ve aşk” konulu konferansa katılan bayzan ve küt ikilisi psikoloji ve mutasavvıf ekseninde bu üç konuyu öğrencilere anlattı.
bayzan; “gençlerimize umut ve anlam aşısı yapmalıyız. bunun için mevlâna ve yunus”u çocuklarımızın ve gençlerimizin anlayacağı bir dille yorumlamalıyız diye düşünüyorum. meraklarını geliştirmeliyiz, okuma kültürü ve matematik kültürü aşılamalıyız. okuma kültürü sosyal bilimler için, matematik kültürü fen bilimleri için bir zemindir. mutasavvıfu ise değerler kültürü olarak tarif edebiliriz. çocuklara ve gençlere için spor ve sanat kültürü de aşılamalı” diye konuştu.  
musaoĞlu ŞeflİĞİnde eŞsİz tasavvuf dİnletİsİ
aksaray Üniversitesi”nde düzenlenen konferans öncesi sahne alan eğitim fakültesi güzel sanatlar eğitimi bölümü Öğretim görevlisi yaşar musaoğlu şefliğinde gerçekleştirilen tasavvuf musiki dinletisi büyük beğeni aldı. kanun ve neyin verdiği ilhamla koru üyeleri birbirinden etkili tasavvuf parçalarını seslendirdi. dinleti sonrası salonu dolduran 100″lerce kişi koro üyelerini ayakta alkışladı.  foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası