banner
Gündem

‘Bilinçsiz internet kullanımı gençleri tehdit ediyor’

GENÇLERE ‘İNTERNET BAĞIMLILIĞI VE GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI’ PROJESİ HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ. Aksaray’da İl Jandarma Komutanlığı öğrencilere ‘İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı’ projesi hakkında eğitim verdi. Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen..

‘Bilinçsiz internet kullanımı  gençleri tehdit ediyor’
banner

GENÇLERE ‘İNTERNET BAĞIMLILIĞI VE GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI’ PROJESİ HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ.

Aksaray’da İl Jandarma Komutanlığı öğrencilere ‘İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı’ projesi hakkında eğitim verdi.

Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Aydemir,  İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri Jandarma Astsubay İsmigül Çakmak tarafından internet bağımlılığında depresyon, sosyal fobi, kişilik bozuklukları, dikkat eksikliği ve stres gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceği anlatıldı.

Vali Hamza Aydoğdu, internet ve sosyal medya üzerinde herkesin kafa yorması gerektiğini söyledi. Aydoğdu; “Çocuklarınızla aynı evde, aynı odada olsanız bile, ellerinde telefonları var, kesinlikle güvende değiller. Gençlerimizin yüzde 90’ından fazlası bir sosyal medya kullanıcısı. Yine bunların yüzde 95’i sosyal medya hesaplarına cep telefonu ile erişim sağlıyor. Cep telefonu olmayan ise neredeyse yok. Dünyadaki internet kullanıcılarının sayısı dünya nüfusunun yüzde 59,5’i kadar. Yani 4 milyar 660 milyon kişi. Tüm dünyada insanlar günlük 6 saat 54 dakikayı internette geçiriyor. Türkiye’de oran biraz daha artıyor. Bizde günlük olarak internette geçirilen zaman 7 saat 57 dakika. Dünya nüfusuna oranla, sosyal medya kullanıcılarının oranı yüzde 53,6. Türkiye’de ise nüfusun yüzde 70,8’i sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor” dedi.

‘İNTERNET HAYATIN HER ALANINDA YER ALIYOR’

İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ise öğrencilere okullarda güvenli internet konusunda bilgilendirme çalışması yürüttüklerini söyledi. Bilinçsiz internet kullanımının gençleri tehdit ettiğini söyleyen Büber gelişen teknolojilerin en önemlilerinden olan internetin hayatın her alanında kullanıldığını söyledi. Büber, “Son yıllarda internet kullanımı hızla gelişmiştir. İnternet keyfi olmaktan çıkıp, zorunluluk haline gelmiştir. Bu durum internete olan bağımlılığı artırmakta, yetişkinlerimizi ve bilhassa geleceğimiz olan çocuklarımızı tehdit etmektedir. Bizde gelecekte internet kullanımı ile ilgili çocuklarımıza okullarımızda güvenli internet konusunda bilgilendirdik. Son 6 ayda 19 okulda bin 208 öğrencimiz ve 408 velimizi bu konuda aydınlattık” diye konuştu.

Öğrencilerden bir kısmı dışarıda zaman geçirmelerine ailelerinin kısıtlı süre tanıması nedeniyle evde uzun bir zamanı internet kullanarak geçirdiklerini belirtirken; bir kısım öğrencilerde evde önceliklerinin dersleri olduğunu ailelerinin internet ve sosyal medya kullanımını belirli bir sürede izin verdilerini bundan şikâyetçi de olmadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından güvenli internet kullanımı ile ilgili video gösterimi sunulurken, Jandarma ekiplerinin bu alanda yürüttüğü eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası