banner
Gündem

‘Bölge tarımının istikbali suya bağlı’

68 aksaray gazeteciler cemiyetinin düzenlediği basın buluşmalarının bu haftaki konuğu ticaret borsası başkanı hamit Özkök oldu. başkan Özkök, kente dış havzalardan su getirilememesi halinde bölgedeki tarım ve hayvancılığın önünün karanlık..

‘Bölge tarımının istikbali suya bağlı’
banner

68 aksaray gazeteciler cemiyetinin düzenlediği basın buluşmalarının bu haftaki konuğu ticaret borsası başkanı hamit Özkök oldu. başkan Özkök, kente dış havzalardan su getirilememesi halinde bölgedeki tarım ve hayvancılığın önünün karanlık olacağını belirterek ” ne yapıp edip su sorununu çözmeliyiz” dedi.

aksaray ve çevresinin en az yağış alan bölgesi olması nedeniyle kurak bölgelerin suya kavuşturulması için yıllardır devlet nezdinde raporlar hazırlayıp yetkililere dosyalar sunulduğunu ifade eden borsa başkanı Özkök, ilin bütün dinamiklerinin birlik içerisinde cesurca bir tavır takınıp su sorununu çözmesi gerektiğini vurguladı. bu yıl hasat döneminde buğdayın kilosunun 3 lira civarında olduğunu şu anda birinci kalite buğdayın kilosunun 5 liraya kadar çıktığını söyleyen Özkök, kuraklığında etkisi ile rekoltede yaşanan düşük seviye ithalat kapılarını zorlayarak rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden buğday ithal edildiğini, bunun da daha çok hayvan yemi olarak kullanıldığını ifade etti.
aynı zamanda aksarayspor kulüp başkanlığı görevini de yürüten Özkök, takımın son durumu ile ilgili soruları da yanıtladı. Özkök, yeni transferler yapıp hedeflenen şampiyonluk için mücadeleyi sürdüreceklerini ve bir yıl sonra yapılacak seçimlerde bir dönem daha başkan olmak için aday olacağını sözlerine ekledi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası