banner
13

Bu kurslar iş yeri açmaya ve istihdama katkı sağlıyor

rabia orun: “kuaför ve güzellik sektöründe çalışmak isteyenler için sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmişti. Şimdi ise o belgler ile iş yeri açma kolaylığı sağlandı.” elman akademi sorumlu yöneticisi elif orun,..

Bu kurslar iş yeri açmaya ve istihdama katkı sağlıyor
banner

rabia orun: “kuaför ve güzellik sektöründe çalışmak isteyenler için sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmişti. Şimdi ise o belgler ile iş yeri açma kolaylığı sağlandı.”
elman akademi sorumlu yöneticisi elif orun, güzellik kursu eğitimleri hakkında gazeteniz egemen”e değerlendirmelerde bulundu. devlet coşkun ve İpek Özmel ortaklığında kurdukları akademi ile aksaray”da önemli bir açığı kapattıklarını ifade eden orun, istihdama katkı anlamında verdikleri hizmetin oldukça önemli olduğunu söyledi.
milli eğitim bakanlığı”ndan onaylı özel kurslar düzenleyerek alanında donanımlı uzmanlar yetiştirdiklerini ifade eden orun; “milli eğitim bakanlığı”na bağlı eğitim kurumu olarak hizmet veriyoruz. güzellik salonları ve merkezlerinde istihdam olanağı sağlayacak kurs programları düzenliyoruz. kursu bitirenler belgelerini alarak sektöre dâhil oluyorlar” ifadelerini kullandı.
‘belgesİz çaliŞmak mÜmkÜn deĞİl”
güzellik merkezinde çalışanların mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak zorunda olduklarını belirten orun; “eğer belgesiz eleman çalıştırıyorsa ya da belgesiz iş yeri açma durumu varsa bunun çok ağır cezaları var. bu alanda yapacağımız her işte, atacağımız her adımda bakanlık onaylı bu belgelere ihtiyacımız var. bu belgeye sahip kişiler, hastanelerde, güzellik salonlarında,  özel kliniklerde güzellik uzmanı olarak görev yapabiliyor. ayrıca kendi iş yerlerini kuruyor ya da eğitmen olarak çalışabiliyor” diye konuştu.
türkiye”de güzellik uzmanlığı kurslarına olan talebin de her geçen gün arttığını aktaran orun sözlerini şu ifadelerle noktaladı; “kendini bu sektörde geliştirmek isteyen, adım atmak isteyen tüm kursiyerler kurslarımıza başvurabilir. bir güzellik merkezi işletmecisi olarak sektördeki eksikliği gördüm ve bu akademiyi kurmaya karar verdim. okulu açmaya karar verdiğim bu süreçte de tek düşüncem sadece belgeli uzmanlar değil, alanında donanımlı ve işini çok iyi yapacak profesyoneller yetiştirmekti.”
‘Önemlİ bİr açiĞi kapatiyoruz”
elman akademi”nin eğitim yöneticisi ve kurumsal iletişim yetkilisi rabia orun”da verilen eğitimlerle ilgili bilgiler verdi. teorik ve uygulamalı eğitimlerin bir arada verildiğini aktaran orun; “aksaray”da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde çok büyük bir açığı kapattığımızı düşünüyorum. eğitimlerimiz iyi gidiyor ve beklentilerimizin üzerinde bir talep var. güzellik uzmanlığı, altın oran kaş tasarımı, lazer epilasyon cihazı kullanımı, ipek kirpik uygulama, protez tırnak uygulama, kalıcı makyaj uygulama, temel, profesyonel ve efekt makyaj uygulama gibi birçok farklı alanda kurslar açıyoruz. kurs kontenjanları sınırlıdır. kurslarımızla ilgili bilgi almak isteyen herkesi @elmanakademi sosyal medya hesaplarımıza bekliyoruz. artık bu sektörde çalışmak isteyenler için zaten sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmişti. Şimdi de belge ile iş yeri açma kolaylığı sağlandı” dedi.
mesleĞİn pÜf noktalarini ÖĞretİyoruz”
akademinin eğitmenlerinden cenk karka, eğitimlerde uygulamanın önemine vurgu yaptı. karka; “sektörde aranan bir personel olmak istiyorsanız son teknoloji cihazları kullanabiliyor olmak ve popüler uygulamaların inceliklerini öğrenmek, kariyerinize diğerlerinden bir adım önde başlamanızı sağlayacaktır. bu manada bizler hem teorik hem de uygulamalı olarak verdiğimiz eğitimlerle sizlerin bu kariyerlerine katkı sağlıyoruz. güzellik akademisinin amaçlarından birisi de gençlerin uygulamalı eğitimler ile mesleğe en iyi şekilde hazırlanması. Öğrencilerin iş hayatına atılmaları ve meslek ile alakalı bütün bilgileri öğrenmesi için pek çok eğitim, güzellik merkezi dâhilinde sunuluyor. teorik ve uygulamalı dersler ile öğrenciler, mesleğin püf noktalarını öğrenme şansı elde ediyor” şeklinde konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası