banner
Genel

‘Çiftçileri korumalıyız’

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Eskil’de üreticilerle buluştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle artan girdi maliyetlerinden etkilenen üreticilerin sorunlarını dinlediklerini ifade eden Ertürk; “Eskil’deki üreticiler zamlar durmazsa..

‘Çiftçileri korumalıyız’
banner

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Eskil’de üreticilerle buluştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle artan girdi maliyetlerinden etkilenen üreticilerin sorunlarını dinlediklerini ifade eden Ertürk; “Eskil’deki üreticiler zamlar durmazsa üretmeyi bırakacaklarını söyledi” dedi.

Tarımın ve çiftçinin ayakta durabilmesi için bu sorunları ülkeyi yönetenlerin duyması gerektiğine dikkat çeken Ertürk, “1 kilo poşet 50 lira. 7 litre süt satacak, 1 kilo poşet alabilecek bir çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiye, üreticiye destek olmak için kurulmuştur. Çiftçiyi sömürmek için kurulmamıştır. Banka faizinin üzerinde faiz alıyorlar, piyasa fiyatının üstünde çiftçiye yem satıyorlar. Bu soygundur, yetkililerin Tarım Kredi Kooperatiflerini’de kuruluş amacına göre hizaya çekmeleri lazım. Ben şunu çok inanarak söylüyorum: Ben çiftçi çocuğuyum ve devletin çiftçileri pamuğa sarıp koruması lazım. Eğer böyle giderse üreticiler üretmeyi bırakacak ve insanlar marketlerdeki raflara artan fiyatlar nedeniyle yanaşamayacak hale gelecekler” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası