banner
13

Çocuklar ata binmenin heyecanını yaşıyor

aksaray”da 7″den 70″e herkesin ilgi gösterdiği at binicilik tesisinde yoğunluk yaşanıyor. tesiste vatandaşlara at binme imkânı sağlanıyor. at binicilik tesisinde eğitmen hoca olarak çalışan mustafa elçi, vatandaşları atlarla tanıştırmak, çocuklara..

Çocuklar ata binmenin heyecanını yaşıyor
banner

aksaray”da 7″den 70″e herkesin ilgi gösterdiği at binicilik tesisinde yoğunluk yaşanıyor. tesiste vatandaşlara at binme imkânı sağlanıyor.
at binicilik tesisinde eğitmen hoca olarak çalışan mustafa elçi, vatandaşları atlarla tanıştırmak, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak gibi nedenlerle hizmet verdiklerini söyledi. elçi, “aksaray, güzel atlar diyarı olarak bilinen kapadokya”nın başlangıç noktasında yer alıyor. at biniciliği bizim ata sporlarımızdan biridir. bizde bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte güzel vakit geçiriyorlar. tesisimizde çeşitli ırklardan midillilerimiz ve atlarımız bulunuyor. Özellikle çocuklar atları çok seviyor. atlara dokunmak, onları sevmek ve hatta vakit geçirmek için buraya sık sık geliyorlar. eğitmenlerimiz eşliğinde vatandaşlarımıza at binme deneyimi sağlıyor aynı zamanda hafta içi safari turları da düzenliyoruz” dedi.
atla terapİ
tesiste özel çocuklara at binme eğitimi verildiğini ifade eden elçi şöyle konuştu: “Özel çocukların gelişimine destek verecek çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. ata binmek çocuklara her açıdan katkı sağlıyor. aynı zamanda çocuklar ve atlar arasında da duygusal bir bağ oluşuyor.”
kızının ilk kez at ile tanıştığını ve çok sevdiğini belirten gamze kara, “bugün ailecek buraya geldik. kızım ilk kez bir at gördü ve çok sevdi. ben hayvan sevgisinin küçük yaşta kazandırılması gerektiğine inanıyorum bu yüzden buraya sık sık gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
at eğitimi almaya başladığını kaydeden esra gündüz, “bugün ikinci kez at binmeye geldim. İlk bindiğimde çok heyecanlanmıştım fakat bu heyecanımı yendim. buraya geldiğimde güzel vakit geçiriyorum, atlarla birlikteyken her şeyi unutuyorum” ifadelerini kullandı. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası