banner
Gündem

Devlet desteğiyle küçükbaş hayvanlara portatif ağıl yapılacak

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Aksaray’da ‘KOP ile ağıllar çoğalıyor projesi’ kapsamında, yüzde 70 hibe desteği ile 20 küçükbaş hayvan üreticisine yönelik çadır ağıl başvurularının başladığı duyuruldu…

Devlet desteğiyle küçükbaş hayvanlara portatif ağıl yapılacak
banner

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Aksaray’da ‘KOP ile ağıllar çoğalıyor projesi’ kapsamında, yüzde 70 hibe desteği ile 20 küçükbaş hayvan üreticisine yönelik çadır ağıl başvurularının başladığı duyuruldu.

Projeyle hayvan refahının ön planda tutulması,  sürü güvenliğinin sağlanması ve doğayla canlının dostça birlikteliğine örnek olmak amacıyla 20 adet küçükbaş hayvanı olan işletmelere portatif ağıl kurulumu yapılacak. Başvurular Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen yapılacak.

Ayrıca, Aksaray’da ikamet eden, küçükbaşa sahip olan, HAYBİS ve Damızlık Koyun-Keçi Birliğine üye olmuş ve yayla hayvancılığı yapan yetiştiricilerin, uygulayıcı kuruluş tarafından belirlenen proje tutarının yüzde 30’unu proje hesabına yatırmaları gerekiyor.

Projeye son başvuru ise 2 Şubat 2024 günü sona eriyor. Haber: Ali FURAT

 

banner

YORUMLAR (1)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası