banner
Gündem

Dijital tır büyük beğeni topladı

türkiye”nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı dijital tır, türkiye”yi dolaşıyor cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı tarafından edirne”den başlayarak 52 ili ziyaret edecek olan dijital tırın 47″nci durağı..

Dijital tır büyük beğeni topladı
banner

türkiye”nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı dijital tır, türkiye”yi dolaşıyor cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı tarafından edirne”den başlayarak 52 ili ziyaret edecek olan dijital tırın 47″nci durağı aksaray oldu. proje kapsamında dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılmış dijital tırı, vatandaşlar 31 aralık cuma gününe kadar 15 temmuz milli İrade meydanı”nda 10.30-17.30 tarihleri arasında ziyaret edebilecek.
yüksek teknoloji ile donatılan tırda ‘sihirli ayna”, ‘3 boyutlu sanal kutu” ve 15 temmuz Şehitler köprüsü”nün hologram görüntüsü vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
tırın ilk ziyaretçileri hacı mustafa demir İlkokulu 3″üncü sınıf öğrencileri oldu. Öğrenciler özel olarak üretilen harekete duyarlı ekranda, algılama sistemleri sayesinde hareketlerini animasyon olarak yansıtma ve İnsansız hava aracı (İha) ile uçuş deneyimi elde etme imkânı sağladı.


‘dİjİtal bİr bİlgİ çaĞindayiz”
dijital tırı ziyaret eden vali hamza aydoğdu, tırın 47″nci şehir olarak aksaray”a geldiğini söyledi. dijital tırın farkındalık oluşturmak adına güzel bir uygulama olduğunu ifade eden aydoğdu, şöyle konuştu: “çocuklarımız hem insansız hava aracı ile ilgili bilgi alıyorlar hem de keşfetme imkanı bulup oyun oynuyorlar. dijital bir bilgi çağındayız. teknoloji artık hayatımızın bir parçası haline geldi. dünyadaki bütün gelişmeleri ve değişmeleri takip etmemiz gerekiyor. çocuklarımızın da bu gelişmelerden mahrum olmamaları adına bu tarz uygulamalı farkındalık çalışmaları olması çok güzel oluyor.” foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası