banner
Gündem

Dinçer, ‘4 bin tona yakın su tasarrufu sağladık’

aksaray”da altyapı çalışmalarında yer alan 108 kilometrelik asbest boru değişiminde 2021 yılının son ayında yüzde 85 seviyesine ulaşıldı. aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, halkın kaliteli içme suyuna kavuşması için..

Dinçer, ‘4 bin tona yakın su tasarrufu sağladık’
banner
aksaray”da altyapı çalışmalarında yer alan 108 kilometrelik asbest boru değişiminde 2021 yılının son ayında yüzde 85 seviyesine ulaşıldı.

aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, halkın kaliteli içme suyuna kavuşması için yürütülen asbest boru değişimi ile altyapı çalışmalarının meyvesini vermeye başladığını bildirdi. dinçer, nakil hatlarının yenilenmesiyle günlük 4 bin tona yakın su tasarrufunun sağlandığını ve milyonlarca liralık kaynak israfının önüne geçildiği kaydetti.

su basınç değerlerinin sürekli olarak kontrol edildiğini hatırlatan dinçer, “su kaynaklarını korumak aynı zamanda içme suyu şebeke hatlarında ve bağlantı noktalarında meydana gelen sızıntı şeklindeki su kayıplarını önlemek için yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. asbest boru değişiminde sadece hatları değil, bağlantı noktalarını da yeniliyoruz. aynı zamanda su basınç kontrolleri ile kayıpların önüne geçmiş oluyoruz. göreve geldiğimizde şehrimizin şebeke hattında 108 kilometrelik asbest nakil boru vardı ve biz ‘Şehrimizi asbest borulardan kurtaracağız” şeklinde söz vererek hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. hedefimizin de üzerine çıkarak çok iyi başarı yakaladık ve yüzde 85″lik asbest boruyu devreden çıkardık. bu çalışmamızın neticesinde günlük ortalama olarak 4 bin tona yakın su tasarrufu sağladık. bu rakamla hem su kaynaklarını etkin ve verimli kullandığımız gibi büyük ölçüde kaynak israfını önlemiş olduk” dedi.

dinçer, özellikle bir çok mahalleyi doğrudan veya dolaylı yönden etkileyen asbest boruların devre dışı bırakılarak yeni nesil boruların içme suyu nakil hatlarına entegre edilmesi su kaybını önleyen ana etkenler arasında yer aldığını ifade etti.(haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası