banner
13

Doğal fotoğraf stüdyosu

baŞkan dİnçer, cam teras projesİ çaliŞmalarinin yakin zamanda baŞlayacaĞini sÖyledİ kaya oyma mekânları, kiliseleri ve bitki örtüsü ile yılın her mevsimi ziyaretçilerini kendine hayran bırakan ihlara vadisi, sonbahar mevsiminde renk..

Doğal fotoğraf stüdyosu
banner

baŞkan dİnçer, cam teras projesİ çaliŞmalarinin yakin zamanda baŞlayacaĞini sÖyledİ

kaya oyma mekânları, kiliseleri ve bitki örtüsü ile yılın her mevsimi ziyaretçilerini kendine hayran bırakan ihlara vadisi, sonbahar mevsiminde renk cümbüşüyle yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.
vadi,  doğa tutkunları, fotoğraf severler ve aileleriyle fotoğraf çekmek isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. ziyaretçileri kendisine hayran bırakan 14 kilometre uzunluğundaki ihlara vadisi”ne 394 basamaklı merdivenle iniliyor. kapadokya”nın başlangıcı olan vadi, bölgeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.
‘cazİbe merkezİ
olmayi sÜrdÜrÜyor”
aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, ihlara vadisi”ne yılın 4 mevsimi yerli ve yabancı turistlerin geldiğini söyledi. başkan dinçer, “ihlara vadimiz, orta anadolu”da bulunan aksarayımız il sınırları içerisinde yer alan 14 kilometre uzunluğunda dünyanın en büyük ikinci kanyonudur. belediye olarak vadi içerisinde projelendirdiğimiz ve yakın zamanda çalışmasına başlayacağımız bir cam teras projemiz mevcut. projemizi tamamladıktan sonra inşallah daha fazla yerli ve yabancı turistimizi ihlara vadimizde ağırlamayı planlıyoruz. vadimizde pandemi koşullarına rağmen yıllık 500 bin üzerinde yerli ve yabancı turist misafir ediyorduk. Öngörümüz aksaray ihlara vadi”mizde milyonun üzerinde hem yerli hem de yabancı turistlerimizi ağırlamak, misafir etmek. aksarayımızın güzelliklerini onlara tanıtmayı arzu ediyoruz. ihlara vadimiz yılın dört mevsimi ziyaretçilerine güzellikler sunan doğal bir yapı, içerisinde fotoğrafçılık sanatına ilgi duyan vatandaşlarımıza çok güzel imkânlar sunuyor. Özellikle sonbahar aylarında doğanın rengârenk bir hale büründüğü bir zamanda çok daha güzel fotoğraflar çekilebiliyor. ihlara vadisi”nde tüm mevsimler çok güzel bir görüntüye sahip oluyor. ihlara vadisi cazibe merkezi olmaya devam ediyor” dedi.
‘doĞa bİr renk
cÜmbÜŞÜ oluŞturmuŞ”
leyla altınpınar, ailesi ile birlikte vadiyi ziyarete geldiğini söyledi. vadi içerisinde yürüyüş yaptıklarını belirten altınpınar, “bugün hava çok güzeldi. ailecek zaman geçirdik. kiliseleri gezip, fotoğraflar çektirdik. sonbahar mevsiminde olduğumuz için şu anda doğa, bir renk cümbüşü oluşturmuş. yeşilden sarıya, sarıdan da kırmızıya renk geçişleri ile güzel bir ortam var. burayı bir de yazın görmek isterim. burada olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
‘hayran olmamak
mÜmkÜn deĞİl”
fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini kaydeden berin Özmen, ihlara vadisi”nin doğal bir fotoğraf stüdyosu özelliğini taşıdığını kaydetti. Özmen, vadinin tam ortasından melendiz çayı”nın geçtiğini ve doğanın sessizliğe büründüğünü belirterek; “kapadokya bölgesi”ne geldiğinizde ihlara vadisi gezilecek yerler listenize mutlaka almanız gereken bir yer. merdivenlerden indiğinizde atmosferin değiştiğini hissediyorsunuz. kiliselere, manastırlara bakıp hayran olmamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası