banner
Gündem

Domates Güvesi ile mücadele için seralara tuzaklar asıldı

aksaray”da örtü altı yetiştiriciliği yapılan seralarda domates güvesi (tuta absoluta) zararlısına karşı tuzak asma çalışmalarına başlandı. aksaray”da örtü altı yetiştiriciliği yapılan seralarda domates güvesi (tuta absoluta) zararlısına karşı tuzak asma..

Domates Güvesi ile mücadele  için seralara tuzaklar asıldı
banner

aksaray”da örtü altı yetiştiriciliği yapılan seralarda domates güvesi (tuta absoluta) zararlısına karşı tuzak asma çalışmalarına başlandı.
aksaray”da örtü altı yetiştiriciliği yapılan seralarda domates güvesi (tuta absoluta) zararlısına karşı tuzak asma çalışmalarına başlandı.
gücünkaya köyü ile laleli mahallesinde bulunan ve domates yetiştiriciliği yapılan seralara aksaray tarım ve orman müdürlüğü, bitkisel Üretim ve bitki sağlığı Şube müdürlüğü teknik elemanlarınca delta tipi feromon tuzaklar ile su tuzakları asıldı. tarım ve orman müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “tuzak asma çalışması ile domates güvesi kelebeğinin tuzaklara ilk yakalanması takip edilecek olup, tuzaklarda yakalanan ilk kelebekten sonra bitkilerde larva ve yumurta sayımı yapılacaktır. bitkilerde yapılan sayımlar neticesinde 100 bitkide yaprak, gövde ve saplarda 3 veya daha fazla sayıda larva yada yumurta görülmesi durumunda kimyasal mücadeleye başlanması gerekmektedir. kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma Ürünleri hakkında bilgi almak için çiftçilerimizin bitkisel Üretim ve bitki sağlığı Şube müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” denildi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası