banner
13

‘Elektrik sönmedikçe bu meslek yaşar’

aksaray”da 30 yıldır televizyon, radyo ve pikap tamiri yaparak antika cihazları çalışır hale getiren veysel katı (50) elektrik sönmediği müddetçe gençlerin bu meslekten ekmek kazanabileceğini söyledi. televizyon tamirciliğine teyzesinin oğlunun..

‘Elektrik sönmedikçe bu meslek yaşar’
banner

aksaray”da 30 yıldır televizyon, radyo ve pikap tamiri yaparak antika cihazları çalışır hale getiren veysel katı (50) elektrik sönmediği müddetçe gençlerin bu meslekten ekmek kazanabileceğini söyledi.
televizyon tamirciliğine teyzesinin oğlunun yanında 13 yaşında çırak olarak başladığını söyleyen katı, askere gidene kadar çırak ve kalfalık yaptığını belirtti.
veysel katı, ”askerden sonra ise 1990 yılında kendi dükkânımı açtım ve 30 yıldır aynı yerde tamircilik yapıyorum. İlk olarak plak tamiri ile sektöre başladım. o yıllarda plaklar bir hayli moda idi. daha sonra lambalı radyolar çıktı ve siyah beyaz ve renkli televizyonlar ve kasetli teypler piyasaya çıktı. yılarca bunlarını tamirini yaparak geçimizi sağladık.  aksaray”da daha önceleri vatandaşların alım gücü az olduğu için tamire talep yoğundu. Şimdi ise vatandaşların alım gücü yüksek olduğu için eskiye oranla tamir olayı biraz azaldı. Şimdi herkesin evinde led televizyon var. vatandaş led televizyonu bozulduğu zaman yaptırması bahalı olduğundan taksit ile yeni televizyon alıyor. Şükür işlerimiz oluyor. birde ben işimi severek yapıyorum” diye konuştu.
Şİmdİ yÜze yakin ÜrÜn tamİr edİyoruz
sektörde eleman sıkıntısı olduğunu belirten katı, ”yeni eğitim sisteminde gençler meslek edinmek yerine okuyor. birçok kişi ise yetkili servislerde çalışıyor. onlarda taşıma ve montaj işini yapıyor. bizim gibi eski ustalardan şehrimizde 5-6 kişi kaldı. yeni nesil genel olarak servislerle çalışıyor. belirli bir garanti süresi var. garanti süresi açtıktan sonrada ürünler bize geliyor. bizim meslekte elektrik sönmediği müddetçe genler bu meslekten ekmek yer. çünkü devir teknoloji devri. eskiden 4-5 parça ürün tamir ediyorduk. Şimdi yüze yakın ürün tamir ediyoruz” dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası