banner
Gündem

​Engelli Gök, İş-Kur aracılığı İle kendi işinin patronu oldu

yüzde 48 görme engelli İdris gök tarafından İş-kur hibe desteği için sunulan ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla kendi işini kurma projesi kabul edildi. yüzde 48 görme engelli İdris gök tarafından..

​Engelli Gök, İş-Kur aracılığı İle kendi işinin patronu oldu
banner

yüzde 48 görme engelli İdris gök tarafından İş-kur hibe desteği için sunulan ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla kendi işini kurma projesi kabul edildi.
yüzde 48 görme engelli İdris gök tarafından İş-kur hibe desteği için sunulan ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla kendi işini kurma projesi kabul edildi.
gök, İŞ-kur”dan almış olduğu hibe desteği ile aldığı süt sığırı cinsi büyükbaş hayvanların sütünü, süt toplayıcısı mandıralara satarak geçimini sağlamaya başladı.  bu proje ile kendi geçimini sağlamakla birlikte topluma yararlı bir birey olmak istediğini ifade eden gök şunları söyledi; “kendi başıma bir şeyler başarabileceğim için engelleri sınır tanımadan aştım ve bu projeyle hayatıma yeni bir yön verdim. bu sayede öz güvenim arttı. ailemin de desteği ve bu işteki becerim sayesinde başarıyı yakaladığımı düşünüyorum.”
gİrİŞİmcİlİk engel tanimiyor 40 engellİ kendİ İŞİnİ kuruyor.
gök, iş kurma isteğini ise şu ifadelerle anlattı; “çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan”ın talimatıyla engelliler için 36.000 tl olarak verilen hibe desteğinin 50.000 tl”ye çıkarıldığını duydum. sürekli hayallerimi süsleyen köyümde kendi işimin başında ayaklarımın üzerinde güçlü durma hayalimin gerçeğe döneceğini o anda hissettim. aksaray İŞkur, engelli vatandaşlar için açmış olduğu proje destek ofisi ile bizlere yardımcı oldu ve projemin onaylanmasıyla artık kendi işimin patronu oldum. almış olduğum büyükbaş hayvanlar yavruladı. bir taraftan süt üretiyor bir taraftan da çevremde benim gibi engelli olan kardeşlerime örnek olmanın gururunu yaşıyorum. bize bu fırsatı veren başta cumhurbaşkanımıza, çalışma ve sosyal güvenlik bakanımıza ve İŞkur İl müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. bu yıl aksaray”da 40 engelli kardeşimin daha kendi işinin patronu olduğunu öğrendim. bizim gibi başarılı, genç engelli girişimcilerin sayısı arttıkça engelliler çalışma hayatında daha fazla yer alacaklardır.”

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası