banner
Gündem

Engelli istihdamında bir adım daha atıldı

aksaray valiliği ve aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü (İŞkur), kamu kurumlarında çalışan,  engelli bireylerin ve ailelerinin psiko-sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla ‘atla terapi” uygulaması başlattı. at çiftliğinde,..

Engelli istihdamında bir adım daha atıldı
banner

aksaray valiliği ve aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü (İŞkur), kamu kurumlarında çalışan,  engelli bireylerin ve ailelerinin psiko-sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla ‘atla terapi” uygulaması başlattı. at çiftliğinde, ‘en büyük engel sevgisizliktir” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, engellilerin toplumsal yaşama daha kolay uyum sağlanması amaçlanıyor.
etkinliğin açılışını yapan vali hamza aydoğdu, İtalya”da düzenlenen 2021 down sendromlular avrupa oyunları”nda altın madalya kazanan futsal milli takımı”nın oyuncularından hüseyin dinç”i ata bindirerek gezdirdi. vali aydoğdu, burada gazetecilere, engelli çalışanlara ve ailelerine farkındalık oluşturmak adına böyle bir programı organize ettiklerini söyledi.
‘engellİ İstİhdaminda
İyİ bİr durumdayiz”
 aksaray”ın türkiye”de engelli istihdamında nüfusa göre dördüncü sırada yer aldığını belirten aydoğdu, şöyle konuştu: "İŞkur müdürü mahmut akkuş ile bir araya gelerek oluşturduğumuz uygulamanın ana temasında engelli kardeşlerimize istihdam sağlamak bulunuyor. engelli istihdamı konusunda çok iyi bir durumdayız, daha da iyi olacağız inşallah. bugün burada istihdam ettiğimiz engelli çocuklarımız ve onların aileleriyle birlikte farkındalık oluşturmak istedik. terapi gibi atlara binsinler, kentteki farklı etkinlikleri gözlemlesinler istedik. çalıştıkları ve yaşadıkları hayatın, rutininden biraz dışına çıkacaklar. Şimdi çocuklarımız burada ata binecekler sonra onlar için bir pasta keseceğiz. bu etkinliğimizin dışında da engelli çocuklarımız için kurslar açacağız. böylece onları da hayatın içine alarak birlik olacağız. Önemli olan kalplerin ve gönüllerin engelli olmamasıdır. merhameti, vicdanı ve insanlığın kaybedildiği yerde, insan olmanın da bir gayesi bir amacı yok."
düzenlenen programa vali hamza aydoğdu, İŞkur müdürü mahmut akkuş, engelliler derneği başkanı ve üyeleri, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. foto: erkan altuntaŞ/haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası