banner
Gündem

Erel, mecliste çiftçinin sorunlarını konuştu

aksaray milletvekili ayhan erel, türkiye büyük millet meclisi (tbmm) genel kurulu bütçe görüşmelerinde İyİ parti adına söz alarak çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi. çiftçilerin artan mazot fiyatları, gübre fiyatları ve..

Erel, mecliste çiftçinin sorunlarını konuştu
banner

aksaray milletvekili ayhan erel, türkiye büyük millet meclisi (tbmm) genel kurulu bütçe görüşmelerinde İyİ parti adına söz alarak çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi. çiftçilerin artan mazot fiyatları, gübre fiyatları ve kuraklık nedeniyle büyük bir felaketle baş başa olduğuna vurgu yapan aksaray milletvekili, iktidarın bir an önce yeni adımlar atarak çiftçilerin yaralarına derman olması gerektiğini, aksi halde vatandaşı büyük sıkıntıların beklediğini söyledi.
milletvekili erel, “hepinizin bildiği gibi güz ayında çiftçi ekim yaparken gübrenin çok pahalı olmasından dolayı ya tarlasının bir kısmını ekmekten vazgeçti ya da 10 torba gübre atması gerekirken 3 torba gübre atarak ekim yapma zorunda kaldı. baharda bu ekilen tarlalara üre gübresi atılacak ve yeni ekilecek tarlalara da yine dap gübresi lazım. günümüzde, bugün dap gübre 15 bin lira, üre gübre 14 bin lira, mazot ise bin lirayı geçmiş oldu. hükûmet bu gübre problemine ve akaryakıta bir çözüm bulamazsa üzülerek ifade etmek istiyorum ki türkiye”yi yokluk ve yoksulluk beklemektedir” dedi (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası