banner
Esnaf

Eskiye rağbet halen sürüyor

aksaray”da yaklaşık 30 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan sinan eroğlu , 100 yıllık eski makinelerin yeniden işlevsel hale gelmesini sağlıyor. eski makinelerin daha çok tercih edildiğini ifade eden eroğlu: "bölgede..

Eskiye rağbet  halen sürüyor
banner

aksaray”da yaklaşık 30 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan sinan eroğlu , 100 yıllık eski makinelerin yeniden işlevsel hale gelmesini sağlıyor. eski makinelerin daha çok tercih edildiğini ifade eden eroğlu: "bölgede kadınlar eski makinelerden vazgeçmiyor. her gün bir kaç makine tamir için bize getiriliyor".dedi. aksaray”da yaklaşık 30 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan sinan eroğlu , 100 yıllık eski makinelerin yeniden işlevsel hale gelmesini sağlıyor. eski makinelerin daha çok tercih edildiğini ifade eden eroğlu: "bölgede kadınlar eski makinelerden vazgeçmiyor. her gün bir kaç makine tamir için bize getiriliyor".dedi.
dikiş makinesi tamirciliğini teknolojik gelişmelere rağmen 30 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden eroğlu, “İlk yıllarda el ve ayakla kullanılan makineler vardı. onların tamirlerini gerçekleştiriyordum. son yıllarda teknolojik gelişmelere bağlı olarak mekanik makineler çıktı. eski makinelerin yanı sıra mekanik dikiş makinelerinin tamirlerini yapıyoruz." dedi.
teknolojik gelişmelere rağmen halen eski dikiş makinelerinin bölgede kullanımın yaygın olduğuna işaret eden eroğlu, kendisine her gün birkaç makinenin tamir için getirildiğini dile getirdi. eroğlu, tamir için getirilen makineler arasında 20 ila 100 yıllıkların olduğunu aktararak, şöyle konuştu: "teknolojik gelişmelerle yeni mekanik makineler çok çok iyi ancak bölgede kadınlar eski makinelerden vazgeçmiyor. her gün birkaç makine tamir için bize getiriliyor. bu makineler içerisinde 20 yıllık olan da var 50 yıllık olan da. geçmiş yıllarda bir asırlık olanlara rastladım. hatta şu anda iş yerimde alman malı olan tahminen 100 yıllık bir makine var. hatta çok iyi çalışıyor. her türlü makineyi tamir ediyoruz.”diye konuştu.
 yeni dikiş makinelerinden vatandaşın verim alamadığını belirten eroğlu, “bizde piyasada ikinci el markalı dikiş makinelerini alıp tamir,bakım ve onarımını yapıp tekrardan satmaya başladık.bu makineleri kimi dikiş yapmaya kimide süs eşyası olarak kullanıyor." dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası