banner
Esnaf

​ Esnaf Ramazan’dan umutlu

ramazan ayına sayılı günler kala aksaray esnafı hazırlıklarına hız kazandırdı. ramazan ayına sayılı günler kala aksaray esnafı hazırlıklarına hız kazandırdı. geçen yıl bereketli geçtiğini belirten şehir esnafı, bu yılki kutsal..

​ Esnaf Ramazan’dan umutlu
banner

ramazan ayına sayılı günler kala aksaray esnafı hazırlıklarına hız kazandırdı.
ramazan ayına sayılı günler kala aksaray esnafı hazırlıklarına hız kazandırdı. geçen yıl bereketli geçtiğini belirten şehir esnafı, bu yılki kutsal aydan ümitli olduklarını ifade etti.
ramazan ayında tüketimi artan yiyeceklerin fiyatları konusunda da açıklama yapan numune gıda İşletmecisi murat topaç,” ramazan öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamladık. tezgâhlarımızı 7 farklı bölgeden kahvaltılık ürün tedarik ettik. Şimdi işlerimiz normal seyirde seyrediyor. Şehrimizde ramazan ayında en çok pastırma tüketiyor. pastırma çeşitlerini bol tutuyoruz.21 çeşit pastırma çeşidi var. biz işletme olarak bunlardan birçoğunu işletmemizde bulunduruyoruz. halk arasında ramazanda pastırma yakar diye bir şey var. pastırma salatalıkla tüketildiği zaman bunun yakmadığını göreceksiniz. fiyatları ise 100 ile 140 arası değişiyor. Şehrimizde en çok 100 ile 120 liralık pastırmalar tercih ediliyor.120 liralık pastırma hayvanın bel kısmından çıkan az yağlı ve yumsak olanı. birde yağsız ve but kısmından çıkan pastırma ise insanların gözüne hitap ediyor. genel olarak yağsız tercih ediliyor.
son yıllarda bitlis peyniri tercih ediliyor
peynirin kahvaltılık sofralarının olmazsa olmazı olduğunu belirten topaç,”ramazan için peynir çeşitlerini bol tutuyoruz. Şehrimizde öncelikle bitlis peynirleri ağırlıklı tercih ediliyor. daha önceki yıllar erzincan peynirleri tercih ediliyordu.fiyatları1″inci sınıf koyun peynirleri 40 liradan başlıyor. İnek sütünden yapılmış peynirleri ise 20 liradan başlıyor. zeytinler bu yıl zam olmadı. 16 lira yeşil zeytinler siyanlar ise 20 ile 28 lira. tüm hazırlıklarımızı tamamladık. ramazana bir hafta kala hareketimiz başlıyor. aksaray halkı ramazan ayı alışverişine büyük önem gösteriyor. esnaflar olarak ramazan ayından Ümitliyiz. “diye konuştu. foto-haber : ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası