banner
Özel

Esnek ve sağlıklı vücudun sırrı: Pilates

BESLENME UZMANI VE PİLATES EĞİTMENİ YILDIRICI, “SAĞLIKLI BESLENİN VE VÜCUDA AĞIRLIK VERMEDEN ŞEKİLLENMEYE BAŞLAYIN” Aksaray’da Beslenme ve Diyetetik uzmanı olarak danışmanlık hizmeti veren Beyza Nur Yıldırıcı, merkezinde reformer pilates derslerinin..

Esnek ve sağlıklı vücudun sırrı: Pilates
banner

BESLENME UZMANI VE PİLATES EĞİTMENİ YILDIRICI, “SAĞLIKLI BESLENİN VE VÜCUDA AĞIRLIK VERMEDEN ŞEKİLLENMEYE BAŞLAYIN”

Aksaray’da Beslenme ve Diyetetik uzmanı olarak danışmanlık hizmeti veren Beyza Nur Yıldırıcı, merkezinde reformer pilates derslerinin de verildiğini söyledi. Yıldırıcı; omurgaya, dize ve eklemlere yüklenmeden kasları çalıştıran reformer pilates hakkında detaylı bilgi verdi.

BİR ASIRLIK TARİHE DAYANAN SPOR

Alet üzerinde yapılan reformer pilatesin 100 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirten Yıldırıcı, “Reformer pilates, normal mat üzerinde yapılan pilatesin alet kullanarak yapılan bir türüdür. Aletli pilates olarak da adlandırılmaktadır. Reformer pilatesi geliştiren Joseph Pilates, ilk kez bu egzersiz yöntemini kendisi 1. Dünya Savaşı’nda yataktaki hastaları tedavi etmek için kullandı. Kasları çalıştırarak güçlendirmede oldukça başarılı olma sebebiyle o zamandan beri dünya çapında hem tedavi yöntemi hem de spor olarak yaygındır. Bugünlerde kadınlar arasında esneme, şekillenme amaçlı yapılıyor ve oldukça fazla ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.

Danışanlarının isteği üzerine aletli pilates derslerini vermeye başlayan Yıldırıcı, “Bölgesel bir çalışmayı gerçekleştiren reformer pilates vücudumuzu esnemesi, gevşemesi ve kaslarımızın güçlenmesi için yapılıyor. Danışanlarımın tarafından çok sevilen reformer pilates derslerini birebir yapıyoruz. Her hareket belirli bir kaslara yönelik yapılıyor. Eğitmenle aletlerde yapılan hareketler doğru yapıldığı sürece vücudun esnek ve sağlıklı olmasını sağlar” dedi.

‘DOĞRU NEFES ALMAYI SAĞLIYOR’

Vücudu esneten reformer pilatesin doğru bir şekilde nefes almayı da sağladığını belirten pilates eğitmeni Yıldırıcı şöyle konuştu: “Vücut şekillendirmeye ek olarak, reformer pilatesin sağlık açısından paha biçilmez faydalar sağlar. Düzenli bir şekilde yapılan aletli pilates egzersizleri doğru nefes almayı sağlıyor, boyun ve sırt ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca vücuda ağırlık vermeden eklemlerin esnekliğini arttırarak güçlendirir. Belirli bir süreden sonra vücut egzersizlere, hareketlere alışınca, derslerde bir rahatlama gelir. Aynı zamanda, bir spor türü olduğu için stresi azaltır ve sinir sistemini düzenler.” Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası