banner
13

Ev ekonomisine katkı için üretiyor

aksaray merkeze bağlı ağzıkarahan köyünde yaşayan hatice akpınar, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yetiştirdikleri sebze, meyveleri büyükbölcek mahallesinde satışa çıkarıyor. aksaray sokaklarında 15 yıllık kadın esnaf olan akpınar, “köyümde 10..

Ev ekonomisine  katkı için üretiyor
banner

aksaray merkeze bağlı ağzıkarahan köyünde yaşayan hatice akpınar, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yetiştirdikleri sebze, meyveleri büyükbölcek mahallesinde satışa çıkarıyor.
aksaray sokaklarında 15 yıllık kadın esnaf olan akpınar, “köyümde 10 dönüm bahçem var. bahçemizde eşim ile beraber her türlü meyve ile sebzeyi yetiştiriyorum. benim için burası bir yaşam biçimi haline geldi. yaklaşık 4 ay boyunca bahçemdeki ürünleri her sabah taze taze toplayıp burada satıyorum. evde durmaktansa buraya gelip bir uğraş içinde olmak istedim” dedi.
bu yıl en çok domates sattığını dile getiren akpınar, “domates üretimimiz iyi olduğu için uygun fiyata verdik ve bu yaz en çok domates satışımız oldu. Şimdi kış sezonuna girdik. patates fiyatlarımız yine uygun fakat sarımsak fiyatları biraz yüksek” ifadesini kullandı.
“köyde yaşayıp üretim yapmıyorlar”
akpınar, “sosyal bir güvencemiz olmadığı halde kendi ürettiğimiz ürünleri getirip satarak geçim mücadelemizi sürdürüyoruz. bir insanın kendi üretmesiyle elde ettiği bereketi başka hiçbir şeyde bulamazsınız. Şehirde üreten de kalmadı. aksaray”da eskiden her yer bahçeydi. köyde yaşayan insanlarımız sebze ve meyveyi kendisi üretirdi. Şimdi ise her tarafımız yüksek yüksek bina doldu ve şehirde üretim çok azaldı. bende ürettiğim ürünleri şehirde yaşayanlara satıyorum. bunun yanında köylerde yaşayan birçok kişide hiçbir şey üretmeden her şeyi şehirden hazır alıp götürüyor. artık her şey çok değişti” şeklinde konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası