banner
13

Feti ustanın yeri

‘kokoreç İŞçİlİĞİ farklidir” feti nazlı seyyar olarak başladığı işini büyüterek kendi işletmesi olan efsane kokoreci kurdu. bu mesleğin içinde 35 yıldır çalışan diyen nazlı, “bu işe seyyar olarak başladım, 7-8..

Feti ustanın yeri
banner

‘kokoreç İŞçİlİĞİ farklidir”

feti nazlı seyyar olarak başladığı işini büyüterek kendi işletmesi olan efsane kokoreci kurdu. bu mesleğin içinde 35 yıldır çalışan diyen nazlı, “bu işe seyyar olarak başladım, 7-8 yıl arkadaşların yanında ustalık yaptım. 2 yıldır da kendi işyerimiz var. biz burada aile olarak çalışıyoruz. burası bir nevi aile mekânı” dedi.
buradaki lezzeti evde yakalayamazsınız diyen nazlı, “kokoreç etten, tavuktan daha farklı bir şeydir. İşlemesini iyi yapmak gerekir. Örneğin bir terziye altın yıldız kumaş verirsiniz, bir terzi diker ayakta durur yani 10 numara işçiliği vardır. aynı kumaşı başka bir terziye verirsiniz diker, giyemezsiniz. buda o bakım. ustadan ustaya elden ele fark eder” şeklinde konuştu.
‘yİyen vazgeçemİyor”
kokorecin bağırsak olduğunu duyan insanların önce tatmak istemediğini ifade eden nazlı, “fakat kokorecimizden tadan insanlar bu lezzetten vazgeçemiyor. bizim işçiliğimiz daha farklı. yanımızda çalışan elemanlara püf noktası olarak önce pişirmeyi öğretiyorum. pişirirken kurutursan yenmez, çiğ bırakırsan kokar yine yenmez o yüzden en önemli püf noktası pişirme diyebiliriz. hem yumuşak olacak hem de iyi pişmiş olacak. baharatı da eş değer olacak. baharatı çok atıp baharata boğmayacaksın. az baharat atıp bağırsak tadını bırakmayacaksın” diye konuştu.
kokorecİn her tÜrlÜsÜ
daha çok ekmek arası tercih edildiğini dile getiren nazlı, “porsiyon daha çok kuzu kokoreçte tercih ediliyor. aksaray”da daha çok dana kokoreç tercih ediliyor. ekmek arası kokorecin fiyatı 12 tl. bizde ankara usulü kokoreçte bulunuyor. dilim kokoreç, yarma kokoreç ve dana kokorecin çeşitlerinin hepsi bulunuyor. ayrıca hazırladığım kokorecin tadına önce kendim bakarım. eğer damak tadıma uyarsa daha sonra müşterilerime servis ederim” dedi. foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası