banner
13

Fıstık fiyatlarında artış!

baklava Üretİcİlerİ "fistik stokçularindan" Şİkâyetçİ aksaray”da kadayıf ve baklava üreticisi gültekin bugur, bu yılın başında 110 tl civarında olan iç fıstığın kilogram fiyatının, 185 tl”yi bulduğunu söyledi. bugur: "Önlem alınmazsa..

Fıstık fiyatlarında artış!
banner

baklava Üretİcİlerİ "fistik stokçularindan" Şİkâyetçİ

aksaray”da kadayıf ve baklava üreticisi gültekin bugur, bu yılın başında 110 tl civarında olan iç fıstığın kilogram fiyatının, 185 tl”yi bulduğunu söyledi. bugur: "Önlem alınmazsa ramazan ayına doğru iç fıstık fiyatları 250 tl”yi bulabilir. fiyatı artmaya devam ederse sektör çok büyük sıkıntıya düşer" dedi.
son yıllarda fıstık fiyatlarıyla ilgili sürekli sıkıntı yaşadıklarını dile getiren bugur, zaman zaman yaşanan hızlı fiyat artışlarının tüm tüketiciler gibi baklava üreticilerini de mağdur ettiğini söyledi.
bugur, fıstığın üretiminin bir yıl az, bir yıl çok olduğunu belirterek, "bu yıl fıstığın az olduğu bir yıl oldu. dolayısıyla rekoltenin azlığını bahane eden stokçular, bu durumu istismar ederek ürünü depolarına stokluyorlar, kademeli olarak fiyatları yükselterek burada ciddi rant elde ediyorlar" diye konuştu.
ağustos ayında tüccarların köylünün elinden fıstıkları alıp üreticilere satmadıklarını belirten bugur, “köylünün elindeki fıstık bittimi piyasaya çıkıp istedikleri fiyata satıyorlar. bu olayı devletimiz takip ederse bu kadar sıkıntı çekmeyiz. türkiye”de genel olarak antep, bilecik ve urfa”nın fıstıkları hem kaliteli hem de lezzetli oluyor. bizde müşterilerimize fıstıkla baklava ve kadayıf yok diyemiyoruz ve mecbur alıyoruz. sattığımız ürünün yerine yenisini koymakta zorlanıyoruz ” dedi.
"yilbaŞindan bu yana
gelen zam yÜzde 64"
bugur, "geldiğimiz noktada iç fıstığın kilogram fiyatı 185 tl”yi bulmuş durumda. bizlere kargo ve kdv”si ile 190 tl”ye mal oluyor. son 2 ayda ise fıstığa gelen zam 45 tl. yani yılbaşından bu yana yüzde 64, son 2 ayda ise yüzde 33 zam gelmiş durumda. fiyatları artıran bazı büyük stokçular bulunuyor. bu kişiler borsaya koydukları ürünleri yüksek fiyatlara kendileri alıyor veya aldırıyor. o rakam da kabul edilmiş fiyat olarak belirleniyor. bu durumdan esnaflar olarak şikâyetçiyiz” dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası