banner
Gündem

‘Geleceğe nefes olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz’

aksaray orman İşletme müdürü abidder yurtman, aksaray valiliği tarafından organize edilen basın buluşmaları kapsamında kurumun faaliyetlerini anlattı. yurtman, ormanların bakım ve iyileştirme işlemlerinin düzenli olarak yapıldığını söyledi. aksaray”da ağaçlandırma çalışmaları..

‘Geleceğe nefes olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz’
banner

aksaray orman İşletme müdürü abidder yurtman, aksaray valiliği tarafından organize edilen basın buluşmaları kapsamında kurumun faaliyetlerini anlattı.
yurtman, ormanların bakım ve iyileştirme işlemlerinin düzenli olarak yapıldığını söyledi. aksaray”da ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte yüzde 1,5 olan orman varlığının yüzde 3″e çıkarıldığını kaydeden yurtman, “İlimizin genel alanı 782 bin 246 hektardır. bunun 23 bin 469,3 hektar alanı ormanla kaplıdır. ormanlarımızın iyileştirme çalışmalarında 45 hektar alan, kültür bakımı olarak ise 136 hektarlık alanda faaliyetlerimiz sürmektedir.

900 hektar alanda bakim
çaliŞmalari sÜrÜyor
ağaçlandırma faaliyetlerinden bahseden yurtman şöyle konuştu: “800 hektarlık ağaçlandırma sahasında bakım işlemlerimiz yani diktiğimiz fidanların ot alma, çapa, bozulan terasların yeniden yapılması, ağaçlandırma sahalarında meydana gelen onarım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. ormanların iyileştirme çalışmaları alanında 150 hektar, toprak muhafaza ve erozyon kontrolünde 50 hektar, etüt projede ise bin hektar ve toprak muhafaza ve bakımında da 900 hektar alanda bakım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılı içerisinde 50 hektarlık alanda yaklaşık 65 kilometrelik bir teras yapıldı. bu yıl yağışların olması dâhilinde fidan dikim işlemi yapacağız. bu zamana kadar yağış olmadığı için dikim işlemi yapamadık. sonbahar da yağış alamazsak dikim işlemimizi bahara bırakacağız.”
yurtman ayrıca; 2015-2021 yılı arasında 484 bin 976 adet fidan dağıtımı yapıldığını ve aksaray”da milli ağaçlandırma günü kapsamında da yaklaşık 40 bin fidan dağıtımı yapıldığını belirtti.

hedef 826 bİn fİdan
2021 yılı ilkbaharında fidan dikimi yapılmadığını kaydeden yurtman, fidan dikim programı çerçevesinde 826 bin fidan dikimi hedeflerinin olduğunu söyledi. yurtman; “250 bin adet fidan olarak geriye kalan 600 bin âdeti de tohum şeklinde toprakla buluşturulacak. bunu yağışların durumu belirleyecek. ağaçlandırma sahalarımızda yoğun bir şekilde badem ağaçları kullanıldı. diktiğimiz badem ağaçlarından köylülerimiz de verim almaya başladı. 2002 yılından bugüne kadar 40 milyona yakın fidan dikimi gerçekleştirdik. bundan 5 yıl sonra aksaray”ın arka kısmındaki hicip dediğimiz sahada yapacağımız çalışmalarla çok güzel bir sonuç alacağız.  geleceğe nefes olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası