banner
Gündem

Geleceğin Neşet Ertaş’ları bu okulda yetişecek

‘hayat okumakla ve sanatla gÜzel” aksaray girişimci İş kadınları derneği ile aksaray Üniversitesi (asÜ) eğitim fakültesi”nin ortaklaşa hazırladığı ‘hayat okumakla ve sanatla güzel” projesi kapsamında ortaköy ilçesi kümbet köyü okuluna..

Geleceğin Neşet Ertaş’ları bu okulda yetişecek
banner

‘hayat okumakla ve sanatla gÜzel” aksaray girişimci İş kadınları derneği ile aksaray Üniversitesi (asÜ) eğitim fakültesi”nin ortaklaşa hazırladığı ‘hayat okumakla ve sanatla güzel” projesi kapsamında ortaköy ilçesi kümbet köyü okuluna kütüphane ve müzik sınıfı açılışı gerçekleştirildi.
açılışa vali hamza aydoğdu, ortaköy kaymakamı ahmet karatepe, ortaköy belediye başkanı ali rıza Özdemir, aksaray girişimci İş kadınları derneği başkanı hatice Şahin eroğlu, eğitim fakültesi Öğretim Üyesi prof. dr. süleyman yılmaz ile öğrenciler katıldı.
hatice Şahin eroğlu ve iş insanlarının katkıları ile ortaköy ilçesi kümbet köyü İlköğretim okuluna kütüphane ve müzik atölyesini kuruldu. prof. dr. süleyman yılmaz ve öğrencileri ise kütüphaneye kitap desteği sağladı.
‘kİtap okumak İnsanin
ufkunu açiyor”
vali aydoğdu, açılışta yaptığı konuşmada okuyan bireylerin ruhen ve kalben daha fazla derinleştiğini belirtti. kitapları çocuklarla buluşturmanın mutlulukların en büyüğü olduğunu kaydeden aydoğdu: “okuyan insan ruhen ve kalben derinleşen insanlardır. bizim tarihimize baktığınızda kitaplar bizim en iyi dostlarımızdır. teknolojinin ilerlemesi ile maalesef okuyan değil izleyen bir toplum haline geldik. kitap okumak; insanı geliştirir, ufkunu açar, vizyon kazandırır. hayırseverlerimizin burada kitapları çocuklarla buluşturması mutlulukların en büyüğü. gençlerimiz kitapları burada bırakmayacaktır. bizim okumaktan üretmekten başka hiçbir çaremiz yok. eğitim sisteminin en büyük amaçlarından biri; insan kendi kültürünü kendi dilini öğreniyorsa ve bir enstrüman çalabiliyorsa o zaman eğitim sistemi amacına ulaşmıştır” diye konuştu.
‘çocukluk hayalİm gerçekleŞtİ”
aksaray girişimci İş kadınları derneği başkanı hatice Şahin eroğlu, çocukluk hayalinin müzik kültürünü geliştirmek olduğunu söyledi. aksaray”ın bütün köylerinin kendine bir kültür hazinesi olduğunu ifade eden eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “çocuklarımız bu kütüphanede hem kitap okuyabilecekler hem de istedikleri müzik enstrümanları ile boş zamanlarını daha verimli geçirecekler. benim çocukluğumdan beri hayalim bu bölgedeki müzik kültürünü geliştirmekti, çok şükür hayallerimden biri gerçekleşti. türkiye”de birçok bölge müziği ile ön plana çıkıyor. projemizle bu köyden neşet ertaş”lar çıkarmayı hedefliyoruz.” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası