banner
13

Geleceğin pilotları Konya’da yetişiyor

konya gezisi kapsamında ‘kto karatay Üniversitesi hava parkı” ziyareti gerçekleştirilerek üniversitenin havacılık sektöründeki çalışmaları yerinde incelendi. pilotaj bölümü Öğretim görevlisi turgut can yeşeren, gazetecilere çeşitli bilgiler verdi. pilotaj öğrencilerinin sivil..

Geleceğin pilotları Konya’da yetişiyor
banner

konya gezisi kapsamında ‘kto karatay Üniversitesi hava parkı” ziyareti gerçekleştirilerek üniversitenin havacılık sektöründeki çalışmaları yerinde incelendi. pilotaj bölümü Öğretim görevlisi turgut can yeşeren, gazetecilere çeşitli bilgiler verdi.
pilotaj öğrencilerinin sivil havacılık sektörüne ve uluslararası standartlara uygun yetiştirildiğini dile getiren yeşeren , “2019 yılından itibaren eğitimlerimiz başladı şu an 3″üncü sınıf öğrencilerimiz uçuş eğitimlerine devam ediyorlar.  kto karatay Üniversitesi olarak    305,000 metre kare büyüklüğünde hava parkımızla öğrencilerimize pilotaj eğitiminin yanı sıra planör eğitimi de veriyoruz.  planörler motorsuz uçuş yaptıkları için öğrencilerimiz her an tehlike arz edebilecek durumlarda hızlı düşünüp karar verebilme yeteneği kazanıyor.  planörlerde temel eğitim alındıktan sonra motorlu uçaklarla uçuş eğitimine geçiliyor. İlk 2 sene öğrencilerimizin uçağı tanımasını ve acil durum tekniklerini öğrenmesini hedefliyoruz. 3″üncü sınıftan itibaren uçuş eğitimlerimiz başlıyor” ifadelerini kullandı
 “uçak sayimizi arttiracaĞiz”
eğitim uçakları ve planörler hakkında da bilgiler veren yeşeren, “kto karatay Üniversitesi olarak 3 uçak ve 2 planöre sahibiz. İlerleyen zamanlarda uçak sayımızı arttıracağız. 100 litre yakıtla 4 buçuk saat aralığında uçuş gerçekleştirebiliyoruz.  uçaklarımız paraşütlü oldukları için acil durumlarda hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz için avantaj sağlıyor.  Şu an için çok şükür paraşüt açmak zorunda kalmadık” dedi.
tek hedeflerinin türkiye”nin havacılık sektörüne katkıda bulunmak olduğunu dile getiren yeşeren, herhangi ticari bir amaçla uçuş gerçekleştirmediklerini amaçlarının nitelikli pilotlar yetiştirmek olduğunu söyledi. 
 “İlklerİn Ünİversİtesİyİz”
türkiye genelinde farklı üniversitelerin uçuş okullarının olduğunu fakat hem kendi dersini kendi veren hem de kendi uçuşunu gerçekleştiren tek üniversitesinin kto karatay Üniversitesi olduğunu aktaran yeşeren, “türkiye”de türk hava kurumu dışında tek planör eğitimi veren yer kto karatay Üniversitesi”dir.   aynı zamanda havaalanı olan tek özel üniversite olma unvanını taşımaktayız. Üniversitemiz 2020 yılında ‘yılın havacısı ‘ , 2021 yılında ise ‘Üniversiteler arası hassas İniş yarışması”nda” takım ve bireysel sıralamalarda birincilik başarısı kazandı” şeklinde konuştu.
 “hem konyamizi hem de tÜrkİyemİzİ
en İyİ Şekİlde temsİl edeceĞİz”
pilotaj bölümünde bir dünya üniversitesi olmak istediklerini dile getiren yeşeren, sözlerini şu şekilde noktaladı, “kto karatay Üniversitesini pilotaj bölümünü diğer üniversitelerden ayıran en önemli özellik  , öğrencilere sadece pilotaj değil planör eğitimi imkanı sunması  ve tek bir çatı altında bütün eğitim sürecini tamamlayabilme avantajı sağlaması. Öğrencilerimize eğitim vermenin yanı sıra bilgi ve tecrübelerimizi de paylaşıyoruz. kto karatay Üniversitesi olarak pilotaj bölüm çalışmalarımıza kararlılıkla devam ederek hem konyamızı hem de türkiyemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası