banner
Gündem

Genç istihdamda üst sıralardayız

aksaray”da 10 ayda 5 bİn 518 kİŞİ farkli sektÖrde İŞe yerleŞtİ aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü (İŞkur) ile organize sanayi bölgesi”nde (osb) yeni açılan çam tekstil firması iş..

Genç istihdamda üst sıralardayız
banner

aksaray”da 10 ayda 5 bİn 518 kİŞİ farkli sektÖrde İŞe yerleŞtİ
aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü (İŞkur) ile organize sanayi bölgesi”nde (osb) yeni açılan çam tekstil firması iş birlikteliğinde tekstil sektöründe 70 kişiye daha istihdam kapısı açıldı. 10 aylık dönemde İş-kur proje ve çalışmalarıyla 5 bin 518 kişi iş sahibi oldu.
aksaray İŞkur müdürü mahmut akkuş; “müdürlüğümüz tarafından kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak aktif işgücü programları kapsamında; işbaşı eğitim programları, istihdam garantili meslek edindirme kursları ve megİp projeleri düzenleniyor. bunların yanı sıra dezavantajlı grupta yer alan kadınlar, engelliler ve gençlere yönelik ilave istihdam teşvikleri başta olmak üzere,  İŞkur tarafından çeşitli teşvik ve destekler sunuluyor” dedi. 
10 aylık dönemde aksaray”da işe yerleşen kişi sayısının 5 bin 518 kişiye ulaştığını aktaran akkuş, bunların içerisinde 18 ile 24 yaş arası gençlerin önemli çoğunlukta olduğunu söyledi.
akkuş, genç istihdamında aksaray”ın türkiye genelinde 13″üncü sırada yer aldığını vurguladı.
bİn 500 kİŞİye İstİhdam garantİlİ kurs dÜzenlendİ
kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, nakdi ücret desteği adı altında pandemi sürecinde pasif işgücü destekleri ile istihdamı korumaya özen gösterdiklerini ifade eden akkuş; “İŞkur normalleşme ile birlikte istihdamda ve açık iş sayısında artış yaşadı. aksaray”da sanayi, hizmet ve İnşaat sektörlerinde yoğun istihdam artışı gerçekleşti. ayrıca gençlerin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları amacıyla 2021 yılında 1.500 kişi farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik istihdam garantili kurslara (İşbaşı eğitim programı, meslek edindirme kursu ve megİp) katılarak işgücü piyasasına dahil oldu. vatandaşlarımız www.iskur.gov.tr adresine müracaat ederek farklı sektörlerde yer alan açık iş ilanlarını takip edebilirler” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası