banner
Esnaf

Geri dönüşüm çevre bakımından önemli

aksaray”da 1960 yılından bu yana hurdacılık sektöründe faaliyet gösteren sucuoğlu firmacı yetkilisi kenan kaya sektör hakkında bilgiler verdi. kaya,türkiye genelinde hurda fiyatlarının iki katın üzerine çıktığını ifade ederek, geni dönüşümün..

Geri dönüşüm çevre  bakımından önemli
banner

aksaray”da 1960 yılından bu yana hurdacılık sektöründe faaliyet gösteren sucuoğlu firmacı yetkilisi kenan kaya sektör hakkında bilgiler verdi. kaya,türkiye genelinde hurda fiyatlarının iki katın üzerine çıktığını ifade ederek, geni dönüşümün hem ticari hem de çevre yönünden önemine dikkat çekti.
aksaray”da 1960 yılından bu yana hurdacılık sektöründe faaliyet gösteren sucuoğlu firmacı yetkilisi kenan kaya sektör hakkında bilgiler verdi. kaya,türkiye genelinde hurda fiyatlarının iki katın üzerine çıktığını ifade ederek, geni dönüşümün hem ticari hem de çevre yönünden önemine dikkat çekti.
kaya; “hurda fiyatları 400 kuruş iken şimdi 1000-1100 liraya kadar yükseldi.geçtiğimiz yıl hurda sektörü iyi geçti. biz işletme olarak işlere yetişmekte zorluk çekiyoruz. İşletmemizde 20 yakın ürünü ayırıp tekrardan fabrikalara gönderiyoruz. Şu anda hurda demir 1100 lira bakır 18-20 lira arasında . alüminyum ise 5 lira .bu yıla da hızlı giriş yaptık .Şu anda işlerimiz gayet iyi durumda. "dedi.
gerİ dÖnÜŞÜm çevre bakimindan da çok Önemlİ
geri dönüşümün türkiye ekonomisine ciddi katkı verdiğini vurgulayan kaya,kağıt ve kartonlardan aksaray  organize sanayi bölgesinde karışımı ile yumurta kolisi üreten firmamız var . çok basit gibi gözüküyor ve çok zor bir meslek .çünkü biz kullanıp hep  atıyoruz. aksaray”da  organize sanayi”de tüm fabrikaların hurdası çıkıyor. aksaray”da  bu sektörden birlerce kişi ekmek yemeye başladı. geri dönüşüm çevre bakımından da çok önemli .bir şeyi yeniden üretmek değil de eskiyi alıp üretmek daha karlı.hem devletimiz hemde bizim acımızdan daha karlı. çöpe gidene kadar tekrardan ekonomiye kazanıyor.halk olarak daha bunun bilincinde değiliz aslında avrupa”daki gibi tam olarak sınıflandırsak daha güzel olur ama bizim burada nedir ?bir su içiyorsun pet su şişesini at gitsin.bunu bir vatandaş görür ve geri dönüşüme kazandırırsa ne mutlu .kazandırmaz sa  doğada bir naylon poşet bile 500 yılda anca geri dönüşüyor."dedi.
mİllİ servetİ çÖpe atmayin
kaya, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. evlerinde iş yerlerinde veya bulundukları ortamlarda hurda olarak görebildikleri her maddeyi çöpe ve bilhassa çevreye atmamalarını istedi. Özellikle çok tüketilen içecek petleri ve kutularının çöpe atılamaması konusunda uyarılarda bulunan kaya , "plastik şişenin toprağa atıldığında kaç yüzyıl yaşadığını hepimiz biliyoruz. pet şişeleriniz, içecek kutularınız, demir parçacıkları veya yoğurt kâselerini çöpe atmak yerine bir hurdacıya verebilirsiniz" ifadesinde bulundu.
"aman ne olacak demeyİn"
çevreye ve çöpe atılan her maddenin geri dönüşümünün sağlandığını belirten kaya , "aman ne olacak, atayım gitsin mantığıyla hareket edilmemeli. belki maddi olarak geri dönüşümü insanların cebine az gibi gözükebilir. ancak, türkiye genelini değerlendirdiğinizde ülke ekonomisine ne kadar katkıda bulunulduğunu hesaplamak mümkün" dedi. foto-haber :ali furat
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası