banner
Gündem

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisin açılışı gerçekleşti

aksaray belediyesi”nin projelendirdiği hamidiye alaca mahalle konağı ve sosyal tesisleri düzenlenen törenle açıldı. hamide alaca mahallesi”nde sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan sosyal tesis çok amaçlı da kullanılabilecek…

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisin açılışı gerçekleşti
banner

aksaray belediyesi”nin projelendirdiği hamidiye alaca mahalle konağı ve sosyal tesisleri düzenlenen törenle açıldı. hamide alaca mahallesi”nde sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan sosyal tesis çok amaçlı da kullanılabilecek.
belediye başkanı dr. evren dinçer”in seçim vaatleri arasında yer alan geçtiğimiz yıl temeli atılan hamidiye alaca sosyal tesisleri vatandaşların sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sunacak. bin 95 metrekare kapalı alana sahip sosyal tesis içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi, düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceği çok amaçlı salon, yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği alanlar, kütüphane ve sergi salonları yer alıyor.


mahalle konağı ve sosyal tesis projeleriyle mahalle kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten başkan dinçer; “yerel yönetimler olarak şehrimizde farklı projeler yaparak her mahallemizi birbirinden değerli kılmaya çalışıyoruz. açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sosyal tesisimiz, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına karşılık verecek. bu ve benzeri projelerimizle sosyal, kültürel ve hizmet belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

açilan tesİs kirimlilar
İçİn Önem arz edİyor
kırım türklerin geçmiş tarihi ile ilgili kısa bilgiler veren kırım türkleri kültür ve yardımlaşma derneği aksaray Şube başkanı rıdvan çağlayan, hamidiye alaca mahallesinin kırımlılar için önem arz ettiğini belirtti.
açılışa dombra müziğinin bestecisi arslanbek sultanbekov katılırken kırım tatar şarkıcısı elzara batalova, açılış öncesinde kırım tatar şarkılarından oluşan mini bir konser verdi.  

davetlilerin katılımı ile hamidiye alaca sosyal tesisleri”nin açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete açıldı. başkan dinçer, mahalle sakinleri ve davetlilerle birlikte sosyal tesis içerisini gezerken açılış törenini sonlandırdı. hamidiye alaca mahallesi”nde düzenlenen tesis açılış törenine aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, ukrayna büyükelçiliği müsteşarı dr. denis zolotarov, kırım teşkilatları konfederasyonu başkanı Ümit Şilit, boydak kırım derneği yönetim kurulu Üyesi ali olgun, prof. dr. enver aydoğan, aksaray Üniversitesi rektör yrd. prof. dr. engin deligöz, osb müdürü ayhan ermiş, ak parti İl başkan Şaban yüksel, ak parti kadın kolların başkanı ferhan polat, ticaret oda başkanı cüneyt göktaş, ziraat oda başkanı emin koçak, ak parti teşkilatı, İl genel ve belediye meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, hamidiye alaca mahalle sakinleri ve davetliler katıldı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası