banner
Gündem

Hasandağı’na otomatik mevki bildirim sistemi kuruydu

akçed kesİntİsİz İletİŞİm yolunda bİr adim daha atarak aksaray”a “aprs digi” sİstemİnİ kurdu akçed- aksaray kültür çevre gençlik spor kulübü derneği kesintisiz İletişim biriminde bulunan amatör telsizciler hasandağı-karbeyaz otel civarına..

Hasandağı’na otomatik mevki  bildirim sistemi kuruydu
banner

akçed kesİntİsİz İletİŞİm yolunda bİr adim daha atarak aksaray”a “aprs digi” sİstemİnİ kurdu
akçed- aksaray kültür çevre gençlik spor kulübü derneği kesintisiz İletişim biriminde bulunan amatör telsizciler hasandağı-karbeyaz otel civarına bölgede eksikliği hissedilen “aprs” (automaticpacketreportingsystem )otomatik mevki bildirim sistemini ergin izci ve liderlerden oluşan bir ekiple yoğun sis ve soğuk havada montajını yaparak aksaray ve bölgenin hizmetine sundu.
aprs sİstemİ nedİr?    
aprs sistemi ile ilgili bilgiler veren akçed yöneticileri “sisteme otomatik mevki bildirim sistemi diyebiliriz. temel olarak amatör telsiz vasıtasıyla bulunulan yerin bildirilmesi ve o anda ne yapıldığının ikonlarla belirtilmesidir. genellikle vhf frekansı kullanılır, ancak hf bandından da aprs sinyalleri yayımlanmaktadır. aprs sisteminde yaygın olarak vhf bandında avrupa:144.800, mhz frekansları kullanılır. aprs sisteminin ilk amacı mevki bildirmek olmakla birlikte, geçen süreçte, karşılıklı mesaj aktarımı,  otomatik meteoroloji sistemlerinin aprs ye eklenmesi gibi detaylar ile kullanımı genişletilmiştir. ve hatta internet kullanılarak, dünyanın herhangi bir yerindeki aprs istasyonu  (tabikidataları internette ise) ile haberleşilebilir.”dedi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası