banner
13

Havalar soğudu turşuya rağbet arttı

aksaray”da hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar gerilerken turşuya olan rağbet ve tüketim arttı. birçok meyve ve sebzeden yapılabilen turşu tezgâhlardaki çeşitliliği ile görenlerin iştahlarını kabartıyor. aksaraylı genç girişimci alper İvecan:..

Havalar soğudu  turşuya rağbet arttı
banner

aksaray”da hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar gerilerken turşuya olan rağbet ve tüketim arttı. birçok meyve ve sebzeden yapılabilen turşu tezgâhlardaki çeşitliliği ile görenlerin iştahlarını kabartıyor.
aksaraylı genç girişimci alper İvecan: “aksaray ve çevre illerden temin ettiğim ürünlerle doğal sebzelerden turşu üretimi yapıyorum. fabrikasyon değil, yüzde yüz ev yapımı turşu imalatı yapıyorum” dedi.
İvecan, ”aksaray”da genel olarak salatalık turşusu, tatlı biber turşusu ve acı severler için acı biber turşusu rağbet görüyor. bunun yanında iş yerleri ise bolca karışık turşu tüketiyor. sebzeleri tarlalardan birebir alıyorum. tamamen doğal ve hormonsuz olmalarına önem veriyorum. Şuanda özellikle lokantalar başta olmak üzere ev hanımlarından yoğun bir talep var. turşu sağlık açısından da birçok faydası var. turşu havaların soğumasıyla birlikte baş gösteren grip, nezle ve soğuk algınlığı rahatsızlıkları iyi geldiği gibi iştah açma, hazmı kolaylaştırma ve kansızlığı önleme gibi özellikleri ile de dikkat çekiyor. turşu şifa kaynağıdır. Özellikle turşu suyunun içilmesi vücuda çok iyi gelir. turşuda bu yıl yaklaşık 3-4 liralık bir fiyat artışı oldu. çokta afakî bir fiyat artışı değil” dedi.
turşunun kış aylarında vazgeçilmezleri olduğunu söyleyen müşteriler ise turşu tezgâhlarının görünümü ile iştah kabarttığını söyledi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası