banner
Gündem

Hiç sinemaya gitmemiş çocuklar sinemayla tanıştı

aksaray”da daha önce hiç sinemaya gitmemiş ilkokul çocukları, ilk kez geldikleri sinema ve parksite avm klas sinemalarında film izledi. aksaray valiliği kültürel ve sosyal faaliyetlerin artırılması kapsamında çocuklara yönelik bir..

Hiç sinemaya gitmemiş çocuklar sinemayla tanıştı
banner

aksaray”da daha önce hiç sinemaya gitmemiş ilkokul çocukları, ilk kez geldikleri sinema ve parksite avm klas sinemalarında film izledi.
aksaray valiliği kültürel ve sosyal faaliyetlerin artırılması kapsamında çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledi. etkinliğe katılan vali hamza aydoğdu, şehit ve gazi çocukları, yetim ve öksüz çocuklar ile daha önce hiç sinemaya gitmeyen çocuklar ile bir araya gelerek film izledi.
çocukların her zaman sosyal faaliyetler içerisinde yer alması gerektiğini kaydeden vali aydoğdu, “akif filmi mehmet akif ersoy”un İstiklal marşı”nı yazarken yaşadıklarını konu alıyor. bizim kültürümüzü, tarihimizi, medeniyetimizi anlatan filmlere çocukları getirmeyi düşünüyorduk. geçen hafta ilçelerimizden başlayarak hiç sinemaya gitmeyen çocukları kaymakamlarımız ve ilçe milli eğitim müdürlerimizin vasıtası ile sinemaya götürüyoruz. Şehit ve gazi çocuklarımız ile çocuk yuvalarımızda kalan yetim çocuklarımızı refakatçi öğretmenlerimiz ile birlikte akif filmine getirdik. buraya gelen çocukların birçoğu ilk defa sinemaya geliyor. bundan sonrada çocuklarımızı sosyal faaliyetlerimiz içerisine çekeceğiz. bu çocuklarımızın kişisel gelişi açısından çok önemli. filmi çocuklardan sonra okul müdürleri, iç işleri mensuplarımız, polis memurlarız, askerlerimiz ve toplumun katmanlarında olan gruplarla bu farkındalığı oluşturmaya çalışacağım. burada güzel bir atmosfer var bunu devam ettirebilmek de oldukça önemli, bizi de oldukça heyecanlandırdı.  çocukların kişisel gelişimi açısından sinema, tiyatro ve sanat kollarına katılabilmeleri gerekiyor” diye konuştu.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası