banner
Gündem

İHH’dan Ukrayna’ya yardım eli

rusya”nın ukrayna”ya saldırı başlatmasıyla birlikte değişen dünya gündeminde tüm gözler ukrayna”ya çevrildi. vatandaşların panik halinde sınır kapılarına yönelmesi sonucu acil insani yardım gereksinimi doğdu. İnsani yardım vakfı (İhh) romanya temsilciliğinin,..

İHH’dan Ukrayna’ya yardım eli
banner

rusya”nın ukrayna”ya saldırı başlatmasıyla birlikte değişen dünya gündeminde tüm gözler ukrayna”ya çevrildi. vatandaşların panik halinde sınır kapılarına yönelmesi sonucu acil insani yardım gereksinimi doğdu. İnsani yardım vakfı (İhh) romanya temsilciliğinin, romanya İsakca sınır kapısında ilk andan itibaren mağdurları karşılayıp acil gıda paketi dağıttığı bildirildi.

‘mazlum neredeyse bİz oradayiz”

İslam inancının bir gereği olarak mazlumun dini, dili, ırkı, mezhebi sorulmaz diyerek masum insanların mağduriyetlerini gidermeye çalıştıklarını vurgulayan aksaray İhh başkanı Şenol korkmaz, savaştan en fazla çocukların etkilendiğini belirterek rusya”nın bir an önce saldırgan tavrını sona erdirmesini temenni ettiklerini söyledi. korkmaz, ukrayna halkı ve türk vatandaşlarının, romanya sınırında karşılandığını, çeşitli çadırlar kurulduğunu ve bu çadırlarda sıcak ikramlık ve acil gıda paketi dağıtımına başlandığını söyledi.

‘mİlletçe kenetlenmek Şart”

İklimin sert geçtiği romanya”da yardım çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Şenol korkmaz, duyarlı vatandaşlara ilk günden beri gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. korkmaz, yardımların savaş sona erene kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

başkan korkmaz, ibretlik gelişmelere şahit olduklarını, batının kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini, konu suriye, yemen, arakan olduğunda duyarsız kaldıklarını, hayatını kaybeden milyonlarca insanı görmezden geldiklerini belirterek duruma tepki gösterdi.

bölgedeki gelişmelerden milletçe ders çıkartılması gerektiğini vurgulayan korkmaz, “türkiyemizin her zamankinden çok daha güçlü bir ülke olması hem milletimizin hem de İslam aleminin geleceği açısından önem arz ediyor, bu yüzden konuya geniş açıdan bakıp, milletçe kenetlenmek şart” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası