banner
Gündem

İhtiyaç duyulan meslekler sahada tespit edilecek

aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü”nden yapılan açıklamada, 2018 yılı açık iş istatistikleri araştırması, işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edeceği duyuruldu. aksaray çalışma ve..

İhtiyaç duyulan meslekler  sahada tespit edilecek
banner

aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü”nden yapılan açıklamada, 2018 yılı açık iş istatistikleri araştırması, işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edeceği duyuruldu.
aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü”nden yapılan açıklamada, 2018 yılı açık iş istatistikleri araştırması, işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edeceği duyuruldu.
yıl içerisinde 4 farklı dönemde anket yolu ile açık iş araştırması yapılacağı, i. çeyrek açık İş İstatistikleri araştırması 12 – 28 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve araştırma kapsamında 33 işyerinin ziyaret edileceği belirtildi. açıklama şu ifadelerle devam etti; “aksaray İlinde gerçekleştirilecek bu araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları ve ihtiyaç duyulan işgücü için taleplerine ilişkin bilgiler derlenecektir. İşgücü piyasası talep araştırmaları kapsamında hem yerel hem de ulusal düzeyde işgücü piyasasını ilgilendiren veriler derlenmektedir. bunun yanında, İŞkur tarafından idari kayıtlara dayalı olarak da hem yerel hem de ulusal düzeyde işgücü piyasasını ilgilendiren istatistikler üretilmektedir.   2012-2016 yıllarını kapsayan ikinci program dönemi ile birlikte, açık işler konusundaki istatistiklerin kapsamının program döneminde avrupa birliği mevzuatı da dikkate alınarak genişletilmesi ve açık iş istatistiklerinin yılda 4 kez anket yoluyla derlenmesi görevi İŞkur”a verilmiştir. ayrıca resmi gazete”de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017-2021 resmi İstatistik programı”nda da yer almaktadır. başka bir deyişle, avrupa birliği mevzuatının öngördüğü şekilde türkiye genelini yansıtan açık iş istatistiklerinin derlenmesi görevi İŞkur”a verilmiştir.  bu kapsamda saha çalışması türkiye İstatistik kurumu (tÜİk) ile birlikte tespit edilen 33 işyerinde gerçekleştirilecektir. alan uygulaması bizzat aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir.  İlgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulur.”

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası