banner
Gündem

‘İki ülke ortak kültüre sahip’

KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN AKSARAY’A BİR DİZİ ZİYARET Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, bir dizi ziyarette bulunmak için Aksaray’a geldi. Ömüraliyev, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i makamında ziyaret etti. Ömüraliyev, Kırgız ile..

‘İki ülke ortak kültüre sahip’
banner

KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN AKSARAY’A BİR DİZİ ZİYARET

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, bir dizi ziyarette bulunmak için Aksaray’a geldi.

Ömüraliyev, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i makamında ziyaret etti. Ömüraliyev, Kırgız ile Türkiye’nin geçmişten gelen kardeşlik duygularının olduğunu ve her iki ülkenin de ortak kültürlere sahip olduğunu belirtti.

Aksaray Belediyesi olarak iki ülke arasında kültürel bağları güçlendirme adına her projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Dinçer, Ömüraliyev’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Başkan Dinçer, ziyaretin anısına Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev’e Taşpınar halısı ve tablo takdim etti.

‘İKİ ÜLKENİN İLİŞKİLERİNEKATKI SAĞLAYACAK PROJELERİN DESTEKÇİSİYİZ’

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını(ATSO) ziyaret eden Ömüraliyev, burada Aksaraylı iş insanlarıyla bir araya geldi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, ortak tarih, din, dil, kültürüyle köklü bir ilişkiye sahip olan Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin her alanda gelişmesine katkı sağlayacak ziyaretinizden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Dost iki ülkenin ilişkilerine katkı sağlayacak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade eden Göktaş, “1991 yılında bağımsızlığını ilan eden dost ve kardeş ülke Kırgızistan’ın bağımsızlığının 31.yılını kutluyorum. İki ülkenin karşılıklı dış ticaret hacminde ilimizin katkısı geçtiğimiz senelerde ortalama 2 milyon dolar civarındadır. Biz bu rakamı yeterli bulmuyoruz. Bu yüzden Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un dediği gibi ‘Gün Olur Asra Bedel’ diyor ve Aksaray ile Bişkek arasındaki karşılıklı ticareti artırmanın yollarını aranması gerektiği inancı ve heyecanıyla çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.  (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası