banner
Gündem

‘İmkânlar çerçevesinde tüm sorunlar çözülüyor’

asÜ”yÜ engellİler de Özel olarak tercİh etsİn İstİyoruz aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, orta vadede asÜ”nün engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir Üniversite olmasını istediklerini söyledi…

‘İmkânlar çerçevesinde tüm sorunlar çözülüyor’
banner

asÜ”yÜ engellİler de Özel olarak tercİh etsİn İstİyoruz
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, orta vadede asÜ”nün engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir Üniversite olmasını istediklerini söyledi.
asÜ engelsiz birimi tarafından, sorunları istişare etme amacıyla düzenlenen kahvaltıda konuşan rektör Şahin, her meseleye bir takım temel prensipler üzerinden baktıklarını ifade etti. son yıllarda engelsiz bir kampüs için önemli adımlar attıklarını ancak, bir anda tüm sorunları çözmelerinin mümkün olmadığını belirten Şahin, “İmkânlar çerçevesinde pek çok sorun çözüldü, çözülüyor. orta vadede şöyle bir hayalimiz var; asÜ”nün ‘engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir Üniversite” olmasını istiyoruz. aksaray coğrafi olarak türkiye”nin ortasında bir şehir ve ulaşım başta olmak üzere pek çok noktada önemli avantajlar içeriyor. hem aksaray”ımız yeni yeni şehirleşiyor, hem de Üniversitemiz yeni bir üniversite ve giderek gelişiyor. yollar, caddeler, sokaklar, alt yapı ve üst yapı hizmetleri buralarda, engelli bireylere yönelik daha nitelikli şekilde düzenlenebilir” dedi.
daha İyİ bİr Ünİversİte İçİn çaliŞiyoruz
rektör yardımcısı prof. dr. hacı murat yılmaz da, asÜ”nün engelsiz bir Üniversite olması için yapılan çalışmaların devam ettiğini anımsattı. daha iyi bir gelecek için önceliklerinin engellerin ortadan kaldırılması olduğuna dikkat çeken yılmaz, “Ülkemizde son yılarda bu konularda bir farkındalık oluştu. Üniversitemizde de engelli bireylerin sorunlarını çözmek bizim görevimiz. pek çok çalışma yapılıyor ama henüz ‘tüm işler bitti” diyemeyiz. daha iyi bir Üniversite için çalışıyoruz” dedi. bu gibi organizasyonların bir araya gelme ve sorunları istişare etme açısından önemli olduğunu söyleyen asÜ engelsiz birim koordinatörü doç. dr. emine fırat, yaptıkları ve planladıkları çalışmalar hususunda bilgiler verirken, engelsiz yaşam topluluğu başkanı Özge fidan ise 300″e yakın üyelerinin olduğunu, imkânlar ölçüsünde insanları gülümsetmeye çalıştıklarını vurguladı.
Öğrencileri dinleyen ve notlar alan rektör Şahin, engelleri ortadan kaldırma hususunun kendileri için öncelikli konular arasında yer aldığına dikkat çekti. etkinlik, birim gezisinin ardından sona erdi.  (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası