banner
13

Kafatası ve mezarlık merak uyandırıyor

aksaray”ın gülağaç ilçesi saratlı beldesinde yer alan aziz mercurius yer altı şehrinde yer alan mezarlar ve aziz mercurius”un eşine ait olduğu iddia edilen kafatası, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. yer altı..

Kafatası ve mezarlık merak uyandırıyor
banner

aksaray”ın gülağaç ilçesi saratlı beldesinde yer alan aziz mercurius yer altı şehrinde yer alan mezarlar ve aziz mercurius”un eşine ait olduğu iddia edilen kafatası, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. yer altı şehrini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler kafatasını yakından inceleyerek fotoğraflar çekinirken kafatasının ve mezarlığın kendilerinde merak uyandırdığını söyledi.
saratlı beldesi belediye başkanı zeki türker, aziz mercurius yer altı şehrini diğer yer altı şehirlerinden ayıran en önemli özelliğin içerisindeki kilise ve mezarlarının yanı sıra içeride bulunan kafatası olduğunu söyledi.
‘kadinin kafatasi dururken,
erkeĞİn kafatasi yoktu”

türker, kafatasının yerli ve yabancı tatilciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek “yer altı şehrinde mutfak, içme suyu kuyusu, mezarlar, kilise gibi yaşamsal odalar var. yer altı şehrinin içerisinde 37  bebek mezarı bulunuyor. yapılan kazı çalışmalarında bir mezarın içerisinde üst üste iki kişiye ait iskeletler bulundu. İskeletlerde kadının kafatası dururken, erkeğin kafatası yoktu. tarihi kaynaklarda mercurius”un kafasının kahire”ye götürüldüğü biliniyor. yapılan çalışmalarda aziz mercurius ve ailesinin bu mezarlarda yattığını tespit edildi. turistler bu mezarları görünce şaşırarak nasıl yapıldığını merak ediyor” dedi.
‘eŞİne aİt olduĞu bİlİnİyor”
 kilisenin en önemli özelliğinin ismini aldığı romalı generalin ve ailesinin buraya gömülmesi olduğunu dile getiren türker, ” yıllardır süregelen rivayetlere göre 50″li yaşlarında resmi din olmayan hristiyanlığı kabul eden aziz mercurius, kapadokya bölgesine sürgün ediliyor. sürgüne gönderilen mercurius hristiyanlığı yaymaya devam edince romalı askerler buraya gelerek ailesiyle birlikte mercurius”u katlediyor.  buradaki mezarlara gömülüyorlar. kafatasının eşine ait olduğu biliniyor. aziz mercurius yer altı şehri, saratlı beldemizi turizm noktasında her geçen gün ileriye taşıyor” şeklinde konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası