banner
Gündem

Kalite ve hijyen belgesi güncelleme süreci başladı

“ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı” ve “TSE 13811 Hijyen ve Sanitasyon” belgelerine sahip olan Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), 2023 yılı süreç güncellemelerine ilişkin çalışmalar başladı. ASÜ üst yönetimi, fakülte ve..

Kalite ve hijyen belgesi  güncelleme süreci başladı
banner

“ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı” ve “TSE 13811 Hijyen ve Sanitasyon” belgelerine sahip olan Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), 2023 yılı süreç güncellemelerine ilişkin çalışmalar başladı. ASÜ üst yönetimi, fakülte ve enstitü sekreterleri ile yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerine çalışmaların geneli hakkında bilgiler verdi.

TÜRK TOPLUMU BİR TEMİZLİK MEDENİYETİDİR

Hijyen ve kalite standartlarının sağlanması kadar korunup geliştirilmesinin de önemli olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türk toplumunun bir temizlik medeniyeti olduğunu vurguladı. 2013 yılında Aksaray’a geldiklerini ve o dönem yaptıkları toplantılardan birinde, hijyen sağlama ve temizlik malzemesi alımı konusunda bir kısıtlamaya gidilmemesi gerektiğini dile getirdiklerini ileten Rektör Şahin, “Kurumsal olarak temizlik konusuna titizlikle eğiliyoruz ve aldığımız belgeler bu özenimizi somutlaştırıyor. Biz, belge süreçleri öncesinde de hijyen konusunda samimiyetle çalışıyorduk. Aslında TSE ve ISO Belgeleri, bizim zaten yapıyor olduğumuz çalışmaların üzerine geldi” dedi.

HİJYEN HASSASİYETİ BİR DİSİPLİN İÇİNDE SÜRMELİ

Her yıl bu belgelerin güncellendiğini ve bu süreç öncesinde konunun tüm taraflarıyla görüşmeler yaptıklarını kaydeden Prof. Şahin, “Temizlik konusuna gösterdiğimiz hassasiyetin belli bir disiplin içinde devam etmesi gerekiyor. Fakülte sekterlerimiz ve okul müdürlerimize bu noktada önemli vazifeler düşüyor. Onlar kurumların hafızasıdır ve bu hafıza onların çalışmaları üzerinden aktarılır. Hijyen konusundaki denetimlerin gerçekleştirilmesi ve sürekliliğin sağlanması da kurumsal kültür öğelerinden birisidir. Bu konuda el birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Tüm süreçleri birlikte yöneteceğiz ve standartlarımızı daha da yükselteceğiz” dedi.

BELGE GÜNCELLEMELERİ NİSAN-MAYIS DÖNEMİNDE

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi de toplantıda kısa bir sunum yaptı. ASÜ’nün sahip olduğu belgelerin Nisan-Mayıs 2023 döneminde güncelleneceğini ve buna ilişkin çalışmalara başladıklarını dile getiren Özçifçi, “Süreç öncesinde okul yöneticilerimizle bir araya geliyoruz ve son durumu istişare ediyoruz. Öğrenciler, çalışanlar, aileler ve yöneticilerin bizlerden beklentilerini dikkate alarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hijyenik ve sağlıklı koşulların oluşturulması, denetlenmesi ve bunun sürdürülebilir halde tutulması en temel beklentiler. Bunun için ortam ihtiyaç analizi, uygun yönetim ve faktör seçimi, etki analizi, uygulama ve takipten oluşan bir yöntem planlaması kullanıyoruz” dedi

Toplantı, tüm birimlerin ihtiyaçlarının dinlenmesi ve merak edilen soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası