banner
Gündem

Kargalar havada renkli görüntüler oluşturdu

aksaray”ın büyük bölcek mahallesi semalarını, gün batımına yakın saatlerde kargalar kaplamaya başladı. güneşin ufukta kaybolduğu anlarda ortaya çıkan yüzlerce karganın birlikte uçtuğu anlar, ilginç görüntüler oluşturdu. mahalle esnafı muammer tıpırdamaz,..

Kargalar havada renkli görüntüler oluşturdu
banner

aksaray”ın büyük bölcek mahallesi semalarını, gün batımına yakın saatlerde kargalar kaplamaya başladı. güneşin ufukta kaybolduğu anlarda ortaya çıkan yüzlerce karganın birlikte uçtuğu anlar, ilginç görüntüler oluşturdu.


mahalle esnafı muammer tıpırdamaz, “gerçekten yüzlerce karganın havada uçması çok dikkat çekiyor. mahalledeki binaların çatıları ve ağaçlar karga ile doldu. havada bir anda oradan oraya uçuyorlar. gece çatıların üzerinde yatıyorlar. bende gece geç saatlere kadar bu kargaları izliyorum. bu kargalara bakmaktan gözümü alamıyorum. uçarken gökyüzünde dalgalanmalar renkli görüntüler oluşturuyor” dedi.


tıpırdamaz şöyle konuştu: “kargalar binaların üstünde rahatsız bir şekilde yatıyor. eskiden bu kargalar kavak ağaçlarında yatıyorlardı. aksaray”da maalesef kavak ağacımız kalmadı. eskiden şehir genelinde kavak ağaçları yoğunluktaydı. Şehrimiz eskiden yemyeşil ve kavaklık idi. bu kargalar şehrin yerli kargaları ve içlerinde kuzgun kargalarda var. tüneme yerleri kavaklardı. halkımız kavak ağaçlarını kesip yerlerine koca koca binalar diktiler. Şimdi kargaların tüneyecekleri yer kalmadı. bina sakinleri pencerelerden ve yoldan geçenler ise bu kargaların toplu halde yaşamını izliyor. bu çatılara neden geliyorlar. onu bende bilemiyorum.” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası