banner
Gündem

Kazakistan Büyükelçisi Aksaray’ı ziyaret etti

Aksaray Valiliği ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında Kazakistan Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev Aksaray’a geldi. Sapiyev, kentteki Kazakistan vatandaşlarıyla buluşarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İl Göç..

Kazakistan Büyükelçisi Aksaray’ı ziyaret etti
banner

Aksaray Valiliği ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında Kazakistan Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev Aksaray’a geldi. Sapiyev, kentteki Kazakistan vatandaşlarıyla buluşarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğünde Aksaray’da ikamet eden Kazakistan vatandaşlarıyla bir araya gelen Büyükelçi Sapiyev, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu Kazakistan vatandaşlarıyla bir süre sohbet etti. Öğrencilerin eğitim ve yaşam koşullarıyla ilgili sorular soran Sapiyev, verilen yanıtlar üzerine öneri ve istekleri değerlendireceklerini ifade etti. Büyükelçi Sapiyev, 25 Kasım’daki Kazakistan Cumhurbaşkanı seçimleri için vatandaşların Türkiye’de oy kullanabileceğini belirterek şöyle konuştu: “20 Kasımda tüm reşit Kazakistan vatandaşları, Ankara’ya oy kullanmaya davet ediyoruz. Ulaşımı Büyükelçilik tarafından sağlayacağız. Bir de o gün Anadolu bölgesindeki iller arasında Kazakistanlı öğrencilerden oluşan futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Aksaray’daki takımımızı da bekliyoruz.”

Sapiyev, İl Göç Müdürü Mehmet Servet Yelken’e misafirperverliğinden ötürü memnuniyet duyduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası