banner
13

‘Kilo yerine gramla kuruyemiş satılıyor’

herkesin keyifle yediği ve mevsimi olmayan lezzetler arasında yer alan kuruyemiş, sohbetlerin de en yakın arkadaşı oluyor. sağlıklı atıştırmalıklardan biri olan kuruyemişin fiyatlarında son yıllarda artış görülüyor. temel etken ise..

‘Kilo yerine gramla  kuruyemiş satılıyor’
banner

herkesin keyifle yediği ve mevsimi olmayan lezzetler arasında yer alan kuruyemiş, sohbetlerin de en yakın arkadaşı oluyor. sağlıklı atıştırmalıklardan biri olan kuruyemişin fiyatlarında son yıllarda artış görülüyor. temel etken ise iklim şartlarındaki bozulma olduğu biliniyor. vatandaşlar artık kilo yerine kuruyemişi gram ile alıyor.
20 tl”den 120 tl”ye
kadar kuruyemiş
ankara caddesinde yıllardır kuruyemiş satan emrah han ise herkesin bütçesine göre çerez olduğunu, 20 liradan 120 liraya kadar kuruyemiş sattıklarını söyledi.
İthal ürünlerin fiyatının yüksek olduğunu ifade eden han: "fiyatlar yere göre değişir, kalite düştükçe fiyat da düşer kalite satarsanız bu fiyatlar normal, bütçeye göre insanlar gramdan kısıp hem çerezini yiyor hem de çok para ödemiyor" dedi.
bu sezon fındık ve antep fıstığının kilosunun yükseldiğini belirten han, “giresun fındığının kilosu 80 tl”ye satılırken kabuklu ceviz 30, antep fıstığı ise 120 tl”den müşteriye sunuluyor. kış mevsiminde geceler uzun olduğu için vatandaşlar daha çok kuruyemiş tercih ediyor. İşletme olarak fiyatlar yüksek olunca bizde 100 gram fiyatı yazdık. antep fıstığı 12 tl, kaju 10 tl, badem 8,5 tl, fındık 8 tl çifte kavrulmuş 8,5 tl, nohut 2,5 tl yazdık. vatandaşlar artık kilo yerine gramla alıyor ”diye konuştu. foto-haber: ali furat
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası