banner
Gündem

Kırım Tatar gecesinden renkli görüntüler

aksaray belediyesi tarafından düzenlenen kırım tatar gecesinde kırım tatar türklerine ait şarkılar ve danslar aksaray kültür merkezinde ziyaretçilerle paylaşıldı. dansların ve halk oyunlarının sergilendiği gecede dombra müziğinin bestecisi arslanbek sultanbekov..

Kırım Tatar gecesinden renkli görüntüler
banner

aksaray belediyesi tarafından düzenlenen kırım tatar gecesinde kırım tatar türklerine ait şarkılar ve danslar aksaray kültür merkezinde ziyaretçilerle paylaşıldı. dansların ve halk oyunlarının sergilendiği gecede dombra müziğinin bestecisi arslanbek sultanbekov ve kırım tatar şarkıcısı elzara batalova sanatseverlerle buluştu.
kırım tatar gecesinde konuşan belediye başkanı dr. evren dinçer, “aksaray belediyesi olarak güzel bir güne imza attık. aksaray”ımızda bunu da kırım tatar vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bahçesaray ve kırımlı mahallelerine mahalle konağı açılışımızla taçlandırdık.  mahalle konağımızda kırım tatar kültürünün yaşatılması adına hem de aksaray”ımıza değer katması adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

kırım tatar türklerine karşı ülkemizin üstlenmiş olduğu misyon cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman sürdürülecektir. tarihin her döneminde türkiye cumhuriyeti devleti din kardeşlerine ırk kardeşlerine ve tüm mazlumlara kapılarını açmıştır. bugünün eğlenceli ve güzel bir gün olmasını diliyorum. Şehrimize teşrif eden tüm misafirlerimize ve geceyi onurlandıran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. organizasyonda gösteri yapmak için çalışmalar yapan genç kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.
ankara hacı bektaşi veli Üniversitesi Öğretim Üyesi prof. dr. enver aydoğan katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada kırım tatar türklerinin tarihinde iz bırakmış olayları ziyaretçilerle paylaştı. başkan dinçer”e kırım tatarlarının milli simgesi olan kalpağı hediye etti. dinçer ise katılımcılara hediye takdiminde bulundu.

düzenlenen kırım tatar gecesine, ukrayna büyükelçiliği müsteşarı dr. denis zolotarov, kırım teşkilatları konfederasyonu başkanı Ümit Şilit, boydak kırım derneği yönetim kurulu Üyesi ali olgun kırım türkleri, kültür ve yardımlaşma derneği aksaray Şube başkanı rıdvan çağlayan, katılım sağladı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası