banner
13

Kitaplar şehrin her noktasına ulaşıyor

aksaray”da gezİcİ kÜtÜphaneye İlgİ yoĞun aksaray İl halk kütüphanesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘gezici kütüphane” şehirde 20 farklı noktaya ‘bilgi” taşıyor aksaray İl halk kütüphanesi kütüphanelere erişemeyen öğrencilere ve köylere ‘gezici..

Kitaplar şehrin her  noktasına ulaşıyor
banner

aksaray”da gezİcİ kÜtÜphaneye İlgİ yoĞun
aksaray İl halk kütüphanesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘gezici kütüphane” şehirde 20 farklı noktaya ‘bilgi” taşıyor

aksaray İl halk kütüphanesi kütüphanelere erişemeyen öğrencilere ve köylere ‘gezici kütüphane” hizmeti sunuyor.
gezici kütüphane sorumlusu kürşat kocamaz, özellikle köy okullarına kitap desteği sağladıklarını ve çocukların okuma alışkanlığı oluşturabilmesi için ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi. gezici kütüphane”nin oluşma amacını açıklayan kocamaz , “kitaba erişimi olmayan, daha çok kırsal kesim dediğimiz köyler ve köy okullarına kitap hizmeti sağlamak. kitapları köylere ulaştırmak için otobüs kullanıyoruz. gezici kütüphane hizmeti, yaklaşık 1 yıldır kültür turizm bakanlığı kütüphaneler yayımlar genel müdürlüğü”nün bize tahsis ettiği araç ile yapılıyor. bu otobüs bu proje için özel dizayn edilmiş bir otobüs” dedi.
“farkli noktalarda hİzmet verİyor”
gezici kütüphane hizmetinin merkeze ulaşamayan köylere verdiğini belirten kocamaz , “gezici kütüphane ile 20 farklı istasyona kitap hizmeti sunuyoruz. bu istasyonların çoğu köy okullarından oluşuyor. belli bir kilometre hesabına göre belirlenen köyler bu hizmetten faydalanabiliyor. yıllık programlar dâhilinde talepler doğrultusunda şartlar uyuşursa gezici kütüphane hizmet veriyor” diye konuştu.”
“2 bİn 500 kİtaplik koleksİyon”
otobüs ile bilgi taşıdıklarını vurgulayan kocamaz , “gezici kütüphane”nin yaklaşık 2 bin 500 kitaplık koleksiyonu var. bu kitap koleksiyonu gidilen yerler düşünülerek oluşturuldu. çoğunluk çocuk kitaplarından oluşan koleksiyonda köy okullarında eğitim veren öğretmenler için de romanlar bulunuyor. otobüs içerisindeki masa ve taburelerle de gidilen köylerde çocuklar için küçük bir kütüphane oluşturuyoruz” ifadelerine yer verdi.
“abone sayisi hizla artiyor”
gezici kütüphanede verilen bütün hizmetlerin ücretsiz olduğunu kaydeden kocamaz , “yapılan üyelik İl halk kütüphanemizde de geçerli. gezici kütüphanemizin üyesi 3 bin 400″ü aşkın sayıda. kütüphaneye uzak çocuklarımızı kitaba yaklaştırıyoruz. bakanlık ve yetkililer gereğini yapıyorlar, geriye sadece çocuklarımıza okuma sevgisi aşılamak kalıyor. birde bu gün şehrimize 8 kilometre uzakta bulunan cumhuriyet mahallesine muhtar emre ağaçdelen”in talebi ile geldik. burada bulunan 3 farklı okuldan yaklaşık 250″ın üzerinde öğrenci öğretmenleri ile birlikte  bize ziyaret ederek abone olup bizden kitaplar aldılar. 15 gün sonra gelip verdiğimiz kitapları toplayıp yenilerini öğrencilere vereceğiz. ” şeklinde konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası