banner
Gündem

‘Kurban konusunda hiçbir sıkıntımız yok’

Aksaray Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Kadir Eser, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında işlerin arttığını söyledi. Eser, küçükbaş kurbanlıkların 3-4 bin lira, büyükbaş kesimde bir kişilik hissenin ise 6 bin..

‘Kurban konusunda hiçbir sıkıntımız yok’
banner

Aksaray Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Kadir Eser, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında işlerin arttığını söyledi. Eser, küçükbaş kurbanlıkların 3-4 bin lira, büyükbaş kesimde bir kişilik hissenin ise 6 bin lira civarında olduğunu belirtti.

Kurban bayramı öncesi canlı hayvan piyasasının hareketlenmeye başladığını ifade eden Eser , “Küçükbaş kurbanlıkların fiyatı 3 bin liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkıyor. Pazarda 7 kişilik büyükbaş hayvan 40 bin lira, 5 kişilik büyükbaş ise 25 bin lira. Büyükbaş kesiminde ortalama 1 hisse 6 bin lira civarı. Şehrimizde küçükbaş ve büyük baş kurban konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Şehrimizin et kalitesi yüksek olduğu için çevre illerden vatandaşlarımız kurbanlık almak için geliyor” dedi.

Kurban Bayramı’nda birçok kişinin sokaklara kıyma makinelerini kurup ‘Kıyma çekilir’ duyurusu asarak hijyen kurallarını yok saydığını söyleyen Eser, vatandaşların kurban kesim ve parçalama işini kasaplara yaptırmaları konusunda uyardı. Eser ayrıca kurban etlerinin bir gün dolapta dinlendirildikten sonra kıyma çektirilmesi gerektiğini söyledi. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası