banner
Gündem

‘Lavanta bahçemiz şehrimizin süsü oldu’

HAVALAR ISINDI LAVANTA BAHÇESİ RENKLENDİ Aksaray’da tarım ve turizmi birleştirmek adına hayata geçirilen lavanta bahçesinin kış aylarında ve bahar aylarında gerekli bakımları yapılarak yaza hazırlandı. Lavanta Bahçesi, havaların ısınmasıyla renklendi…

‘Lavanta bahçemiz  şehrimizin süsü oldu’
banner

HAVALAR ISINDI LAVANTA BAHÇESİ RENKLENDİ

Aksaray’da tarım ve turizmi birleştirmek adına hayata geçirilen lavanta bahçesinin kış aylarında ve bahar aylarında gerekli bakımları yapılarak yaza hazırlandı. Lavanta Bahçesi, havaların ısınmasıyla renklendi. Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu temmuz ve ağustos aylarında ise tamamen çiçeklenme aşamasına gelen lavantalar fotoğraf severler içinde yeni bir alan oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda 20 bin metrekare alan üzerine 18 bin lavanta fidesi dikildiğini aktaran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şehrin ilk kez tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde öncü olduğunu bildirdi.

Lavanta Bahçesini aileleriyle birlikte hoş vakit geçirmek isteyenvatandaşlar için yeni bir sosyal donatı alanı olduğunu dile getiren Evren Dinçer, tarım şehri Aksaray’da tıbbi aromatik bitkilerin yetişebileceğinin de gözler önüne serildiğini belirtti.

Lavanta bahçesinin görülmeye değer olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizin bir potansiyelini daha açığa çıkarttığımız lavanta bahçelerimizin bakımlarını yaptık. Bu projemiz ile tarım ve turizmi buluşturduk. Lavanta Bahçesi üreticileri içinde model bir üretim alanı oldu. Çiftçilerimize buradan elde ettikleri deneyimlerikendi tarlalarında uygulayarak alternatif ürün yetiştirebileceklerini gösterdik. Yaz geldiğinde lavantalarımız çiçek açacak ve hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ile baş başa kalabileceği bu alandan en güzel şekilde istifade edecektir” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası