banner
Gündem

‘Mağdurun haklarını savunmaya devam edeceğiz’

türkiye barolar birliği yönetimine seçilen eski aksaray baro başkanı av. erhan toprak “kanunlardan aldığımız yetki ile hukukun üstünlüğünü ve mağdurun haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.  68 aksaray gazeteciler cemiyetinin basın..

‘Mağdurun haklarını savunmaya devam edeceğiz’
banner

türkiye barolar birliği yönetimine seçilen eski aksaray baro başkanı av. erhan toprak “kanunlardan aldığımız yetki ile hukukun üstünlüğünü ve mağdurun haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.  68 aksaray gazeteciler cemiyetinin basın buluşmalarının bu haftaki konuğu türkiye barolar birliği yönetim kurulu Üyesi erhan toprak oldu.

günümüz adalet ve hukuk uygulamaları konusunda görüşlerini paylaşan toprak, basın mensuplarının sorularını cevapladı. toprak bu konudaki soru üzerine verdiği cevapta şunları söyledi; “geçmişe göre hukuk alanında tabi ki gelişmeler oldu. Özellikle insan hakları konusunda. uygulamalarda inişlerde var çıkışlarda var. biz avukatlar yapılan olumlu gelişmelerden önce olumsuzlukları dile getirir ve itiraz ederiz. hukukun üstünlüğü ve adil yargılamayı sağlamak adına avukatlar olarak savunmamızı yaparız. bugün yazı metinlerinden önce uygulamalara bakmamız lazım. metinler ne kadar doğru olursa olsun yasayı uygulayıcıların adil ve insan haklarını savunucu uygulamalardan uzak kalması halinde problemler yaşayabiliyoruz ancak hukukun üstünlüğü noktasında büyük gayretler olduğunu da görüyoruz.”
her şehre hukuk fakültesi açılmasına sıcak bakmadığını ifade eden toprak, “eğitim ve öğretimde kalite olması gerekir. bir şehrin ekonomisinin düzelmesi için hukuk fakültesi gibi benzeri okulları talep etmek doğru değil” diye konuştu. foto-haber:Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası