banner
Gündem

Mamasın Barajı son yılların en düşük seviyesine geriledi

Bölgenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı son yılların en düşük seviyesine gerilerken, 165 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajın Aralık ayı doluluk oranın yüzde 21 olduğu..

Mamasın Barajı son yılların en düşük seviyesine geriledi
banner

Bölgenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı son yılların en düşük seviyesine gerilerken, 165 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajın Aralık ayı doluluk oranın yüzde 21 olduğu belirtildi

AKSARAY BELEDİYESİ SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI İÇİN UYARDI

Aksaray Belediyesi ekipleri, yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesinden kaynaklı su seviyesi düşen Mamasın Barajındaki suyun tasarruflu kullanılması için uyarılarda bulundu.

Suyun tasarruflu kullanılması ve su kaçaklarının önlenmesi için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, su israfı konusunda vatandaşları duyarlı davranmaya davet etti.

‘BARAJIN DOLULUK ORANI YÜZDE 21 SEVİYELERİNDE GERİLEDİ’

Vahşi sulama yapılarak su kaynaklarının gelişigüzel kullanılması ve yağış miktarlarının düşmesi bölgede yer alan Tuz Gölü’nün de son 10 yıl içinde yüzde 65 oranda küçülmesine neden oldu. Ayrıca bölgenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı ise son yılların en düşük seviyesine gerilerken, 165 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajın Aralık ayı doluluk oranın yüzde 21 olduğu belirtildi. Dinçer, Mamasın Barajındaki doluluk oranının son yılların en düşük seviyelerinde olduğuna dikkat çekti.

‘GÜNLÜK 3 BİN TON SU TASARRUFU SAĞLADIK’

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Dinçer; “Yanı başımızda bulunan Tuz Gölü’nün bu denli hızla küçülmesi ve yağış miktarlarının düşmesi nedeniyle su tasarrufuna dikkat çekmek istedik. Su tasarrufu ile ilgili göreve geldiğimiz günden beri artık ömrünü tamamlamış ve su sızdıran asbest boruları büyük oranda sağlıklı borularla değiştirdik. Ve bu sayede günlük 3 bin ton su tasarrufu sağladık. Yine vatandaşlarımızın su tasarrufu hakkında bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu tip faaliyetlerle bilgilendirme yaparak su tasarrufu noktasında bilinçlendiriyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası