banner
13

Mercimek cep yakıyor!

dar gelirlinin sofrasına sık sık konuk olan kırmızı mercimeğin yaşanan son zamlarla birlikte market raflarındaki kilosu 10 liraya ulaştı. kuru soğan fiyatlarındaki astronomik artışın ardından benzer bir durum da bu..

Mercimek cep yakıyor!
banner

dar gelirlinin sofrasına sık sık konuk olan kırmızı mercimeğin yaşanan son zamlarla birlikte market raflarındaki kilosu 10 liraya ulaştı.
kuru soğan fiyatlarındaki astronomik artışın ardından benzer bir durum da bu yıl mercimek için yaşanıyor. kırmızı mercimek fiyatı fırladı ve değirmende açık satılan mercimeğin fiyatı 4 liradan, 7 liraya kadar çıktı, market raflarında ise kilosu 9-10 liradan satılmaya başlandı.
aksaray”da yaklaşık 40 yılıdır kuru bakliyat satan bilal sarı, “bu yıl kırmızı mercimek ekiminin az olmasından dolayı fiyatı 4 liradan 7 liraya kadar çıktı. kırımızı mercimek yeşil ve sarımercimeğe göre çok hesaplı idi. Şimdi ise kırmızı mercimek 7 lira, yeşil 8 lira, sarı ise 9 liradan alıcı buluyor. biz ürünü toptan alıp sattığımız için bizde fiyatlar bu şekilde. marketlerde ise 1 kiloluk poşetlerde kırmızı mercimek 9-10 lirayı buldu. Üretim az olunca fiyatlar da anormal şekilde yükseliyor” diye konuştu. foto-haber: ali furat
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası